NK Junioren
NK Junioren

Overtuigend kampioenschap Jitse Slump!

Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat een NK junioren reeds een ronde voor het eind beslist was. Ook dit jaar leek dat op voorhand uitgesloten met de deelname van de toptalenten Jitse Slump en regerend kampioen Wouter Wolff. De eerstejaars junior uit Landgraaf is deze week echter niet te stoppen en liet tot vandaag reeds zes overwinningen noteren, enkel Mitchel Mensinga wist hem een puntje te ontfutselen. Slump nam het vandaag op tegen Floris Tol, die tot op heden nog maar een punt wist te vergaren. Reeds in de opening beging Tol een grote fout waarna de nieuwe juniorenkampioen winnend naar dam combineerde.

Achtervolger Wolff was daarmee op vijf punten achterstand gezet en dus uitgeschakeld voor de titel. Hij kreeg tegen Wouter Morssink een aanvalletje tegen maar het kon hem niet verontrusten, in fraaie positionele stijl nam hij de aanval volledig over en combineerde voorts naar een winnend eindspel. Overigens ook voor Wolff een nuttige overwinning aangezien hij zich, ook een ronde voor het eind, verzekerd weet van de zilveren plak.

De strijd om de derde plek ligt echter nog volledig open. De nummer drie Nick Waterink werd behoorlijk in de tang genomen door Mitchel Mensinga. Waterink vertrouwde de stand niet en combineerde naar een eindspel met een schijf achterstand. Enkele zetten later werd besloten tot een plusremise voor Mensinga, waarbij het de vraag is wie zich daarmee tekort heeft gedaan. In ieder geval zijn beide dammers nog vol in de race voor de derde plaats.

Ook Stijn Overeem mengde zich in de strijd om het brons. In een gelijkopgaande partij tegen Tom Knapen kwam er pas na een zet of veertig wat tekening in de strijd. Echt gevaarlijk zag het er niet uit voor Knapen maar hij begon vanuit een 5x5 stand onhandige zetten te produceren en ging daar mee door tot er geen redding meer mogelijk was.

Tot slot was er de partij tussen Jannes Kromhout en Thijs Verboon. Kromhout moest winnen om nog voor het brons in aanmerking te komen en had in een laveerpartij ook wel licht initiatief, maar het was niet genoeg voor de zege.Toegevoegd op: 06-05-2016 18:37 door Damclub WvM

Mensinga na spannende slotronde derde

Na de voortijdige bekendmaking van de kampioen en de nummer twee was er zaterdag tijdens de laatste ronde nog genoeg te winnen voor de rest van het deelnemersveld. De derde plaats lonkte voor een aantal dammers waarvan Nick Waterink favoriet leek voor de derde plek. Hij speelde tegen Wouter Morssink een prima partij in het aanvalsklassiek maar nam met een gewaagde Ghestem-doorstoot veel hooi op zijn vork. Morssink combineerde naar een gelijkwaardig eindspel maar Waterink haalde foutief dam waarna deze werd afgenomen. De resterende stand was verloren voor Waterink die dan ook opgaf.

Het peloton achtervolgers rook bloed. Allereerst was er Jannes Kromhout die met sterk positiespel een schijf winst wist te forceren tegen hekkensluiter Floris Tol. Kromhout verzuimde het voordeel uit te breiden waardoor Tol flink wat compensatie kreeg. Toen de stand analytisch remise was gaf Tol verrassend op waardoor Kromhout op de virtuele derde plek stond.

Zowel Mitchel Mensinga als Stijn Overeem hadden nog prima perspectieven op de derde plek. Beiden konden zich met een overwinning van het brons verzekeren. In een interessant duel leek Overeem het initiatief te hebben, maar hij werd in het middenspel getrakteerd op een verrassend doorbraakje. Mensinga kon enkele zetten later met een uiterst verrassende wending winst forceren, maar het was niet aan hem besteed. Uiteindelijk liep de partij remise. Met vier spelers op tien punten werden de plus- en minremises scherprechter. Mensinga werd derde terwijl Overeem en Kromhout op de gedeelde vierde plaats eindigden. Kind van de rekening werd Waterink die terugviel naar de zesde plaats.

Er was natuurlijk ook nog het prestigeduel tussen de kampioen Jitse Slump en nummer twee Wouter Wolff. In een interessante partij met een opgedrongen randschijf had Wolff het beste van het spel maar hij kon zijn voordeel niet tastbaar maken, remise. Tot slot speelde Thijs Verboon een aanval tegen Tom Knapen. De aanval leek door te slaan maar Knapen wurmde zich toch richting de damlijn, meer dan een plusje zat er niet in voor Verboon.Toegevoegd op: 08-05-2016 15:49 door Damclub WvM

Actueel

Mensinga na spannende slotronde derde

Overtuigend kampioenschap Jitse Slump!

Slump op de snelweg richting de titel

Mensinga vormt eerst obstakel voor Slump

Jitse Slump verplettert concurrentie

Jitse Slump op ramkoers

Slump vergroot voorsprong bij NK Dammen voor Junioren

Jitse Slump neemt leiding in NK Junioren

Favorieten goed uit de startblokken!

Nederlands Kampioenschap Junioren voor 37e maal in WesterhaarNederlands Kampioenschap Junioren voor 37e maal in Westerhaar

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Stijn Overeem

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie