NK Aspiranten algemeen
NK Aspiranten algemeen
NK Aspiranten algemeen

Alex Ketelaars kampioen van Nederland 2013

In een sensationele slotronde heeft Alex Ketelaars de titel bij het NK Aspiranten in de wacht gesleept. Met een spectaculaire combinatie versloeg Ketelaars Stijn Overeem, terwijl koploper Jan Groenendijk in zijn partij misgreep en Nick Waterink de punten moest laten.Toegevoegd op: 15-07-2013 22:58 door DV VBI Huissen

Actueel

Alex Ketelaars kampioen van Nederland 2013Dankzij een prachtige combinatie in de slotronde en de misgreep van Jan Groenendijk werd Alex Ketelaars kampioen van Nederland 2013.

Sensationele ontknoping: ALEX kampioen van NederlandAlex Ketelaars kampioen van Nederand! Nadat hij via een prachtige combinatie gewonnen had van Stijn Overeem was het wachten op wat Jan Groenendijk zou doen tegen Nick Waterink. Onder hevige tijdsdruk vergreep hij zich en gaf zich na nog een paar zetten gewonnen.
Jitse Slump legde beslag op de derde plaats door Jannes Kromhout in de noodzakelijke barrage met 3-1 te verslaan.

Voorlaatste ronde: nog niets beslistNa negen ronden is het dringen aan te top. Het duel tussen de nummers 1 en 2, Jan Groenendijk en Alex Ketelaars eindigde onbeslist. Het onderlinge verschil blijft een punt. Achter dat tweetal is het dringen: Jitse Slump (winst tegen Stijn Overeem) en Mitchel Mensinga (winst tegen Tom Knapen) voegden zich bij Wouter Wolff op de derde plaats. De strijd is open in de laatste ronde.

Wouter Wolff in topdrieWouter Wolff is na de zevende ronde de nummer drie in het klassement. In een lange, spannende partij scoorde hij een punt tegen Stijn Overeem. Jan Groenendijk behield de leiding door een puntendeling met Jitse Slump. Runner up Alex Ketelaars liep een punt in op de koploper door een overtuigende zege op Timo Kuipers.

Groenendijk loopt uitIn de zesde ronde wist Jan Groenendijk verder uit te lopen op zijn achtervolgers. Hij won van Stijn Overeem die daardoor uit de topdrie verdween. Alex Ketelaars wist zich daarin te handhaven door een remise met Mitchel Mensinga. Nieuw in de topdrie is Wouter Wolff die Tom Knapen versloeg.

Ketelaars en Overeem in de achtervolgingNa vijf ronden blijft Jan Groenendijk aan de leiding. Na een plusremise tegen Wouter Wolff wordt hij nu achtervolgt door Alex Ketelaars (winst tegen Jannes Kromhout) en Stijn Overeem (remise tegen Timo Kuipers, die nu gelukkig van de gehate 0 af is).

Groenendijk alleen aan kopNa vier ronden staat Jan Groenendijk daar waar velen hem ook verwachten: alleen aan kop. Zelf wist hij te winnen, terwijl zijn medekoplopers remise speelden (Stijn Overeeem) of verloren (Jitse Slump). Jannes Kromhout herstelde zich en kwam door winst weer bij de achtervolgers.

Drie koplopers in NK aspirantenNa drie ronden zijn er drie koplopers bij het NK aspiranten: Jan Groenendijk, Jitse Slump en toch wel verrassend Stijn Overeem. Stijn wist Jannes Kromhout te verrassen met een prachtcombinatie.

NK aspiranten: niemand meer zonder puntenverliesNa twee ronden is er niemand meer zonder puntenverlies bij het NK aspiranten. Er gaan nu zes spelers aan de leiding met 3 uit 2, waaronder de twee Wageningse troeven.

ONS NK aspiranten algemeen begonnenOp een zonovergoten dag is het NK aspiranten gestart in t Koelhuis te Huissen. Voorzitter Joop Hendriksen van Damvereniging VBI heette in de openingceremonie de aanwezigen welkom. Hij benadrukte dat zijn vereniging niet alleen een topsportclub wil zijn op de damborden maar ook graag wil bijdragen aan andere aspecten van de damsport. Daarbij hoort ook de wens om regelmatig een NK in n of meer jeugdcategorien te organiseren.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

08-07-2013

Aspiranten Algemeen
Het Koelhuis
Koelhuisstraat 1
Huissen

Aanvang: 11:00 uur

Snelmenu

>> 13-07-13 sluiting

Jan Groenendijk

Met dank aan:

ONS accountants en belastingadviseurs
VBI
Jansen Totaal Wonen
Oostappen Vakantieparken
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): DV VBI Huissen - Huissen  DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie