NK Junioren meisjes
NK Junioren meisjes
NK Junioren meisjes

Denise van Dam kampioene bij junioren meisjes

Denise van Dam mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen bij de Junioren meisjes noemen.Door remise te spelen tegen haar naaste concurrent Lotte Aleven is Denise van Dam Nederlands Kampioene geworden bij het NK Junioren. Met 2 punten voorsprong op de nummer 2 en zelfs 3 op Stella van Buuren is Denise natuurlijk de terechte winnaar.

Denise van Dam, evenals Jan Groenendijk lid van WSDV uit Wageningen, had aan remise genoeg maar ging toch volle bak met een Rozenburg opstelling. Lotte omsingelde naar behoren maar kreeg toch niets rond waardoor uiteindelijk de aanval wel afgekapt was maar de lange vleugel een wat rare opstelling had met een achtergebleven schijf op 15. Denise had al een afwikkeling kunnen nemen die waarschijnlijk remise zou opleveren maar ze wilde de partij nog proberen te winnen. Ze kwam een eind maar Lotte brak te snel door om dat te bewerkstelligen maar het kampioenschap was binnen. Lotte werd ondanks haar nederlaag wel 2e.

Stella van Buuren werd 3e, ondanks dat Mariska een goede kans had om dat Stella in de 5e zet een theoretisch inferieure zet had gedaan. De kans om gratis een betonaanval op te zetten werd niet aangegrepen door Mariska. In het vervolg bouwde Mariska haar stand raar op waardoor Stella niet lang daarna een winnende dam mocht halen. Die werd nog wel afgenomen maar het spel daarna werd gedecideerd naar winst gedirigeerd.Toegevoegd op: 20-07-2014 23:33 door locatiebeheerder Bunschoten

Actueel

Denise van Dam kampioene bij junioren meisjesDenise van Dam mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen bij de Junioren meisjes noemen.

Denise van Dam 2 punten los Bij de junioren meisjes heeft Denise van Dam haar voorsprong vergroot naar 2 punten. Normaliter kan haar de titel niet meer ontgaan.

Denise van Dam pakt koppositieBij de meisjes heeft Denise van Dam 5 punten. Dat hadden er zomaar 6 kunnen zijn als ze haar kansen benut zou hebben tegen Mara Langeveld.

NK Junioren bij meisjes begonnenOok het NK bij de meisjes is van start. In de middagronde stroomde ze in bij de aspiranten en gaan ze uitmaken wie in 5 partijen de beste is.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

09-07-2014

Junioren Meisjes
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 14:30 uur

Mara Langeveld

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie