NK Junioren algemeen
NK Junioren algemeen
NK Junioren algemeen

Jan Groenendijk herovert jeugddamtitel

WESTERHAAR _ De 15-jarige Jan Groenendijk uit Wageningen heeft in Westerhaar de NK damtitel bij de junioren herovert op Martijn van IJzendoorn. Beide matadoren eindigden qua puntenaantal op een gedeelde eerste plaats maar op grond van het aantal plusremises werd Jan gekroond als kampioen.

Damclub Denk en Zet/WvM organiseerde voor de 35e maal in successie het NK dammen voor junioren. De partijen dit toernooi lagen op een hoog niveau. Er was tot en met de laatste ronde spanning over wie er met de titel vandoor ging en ook voor de overige plaatsen in het klassement wel fel gestreden i.v.m. de te vergeven plaatsen op het EK en WK bij zowel de junioren als de aspiranten. 


Damliefhebbers konden de partijen live op internet volgen en zagen dat titelverdediger en torenhoge favoriet Martijn van IJzendoorn uit Wateringen al in de eerste ronde de leiding nam en deze behield tot de laatste ronde. Alleen Jan Groenendijk kon de favoriet volgen ondanks dat hij enkele partijen met voordeel zag verzanden in een zogenaamde plusremise. Uiteindelijk zouden deze partijen de beslissing in dit kampioenschap brengen. Want in de laatste ronde versloeg Jan Groenendijk Wouter Wolff en liep de aanval van Martijn van IJzendoorn stuk op de verdediging van Pepijn van den Brink. Hierdoor eindigden beide toppers gelijk in puntenaantal en gaven de plusremises de doorslag ten gunste van Jan Groenendijk. De prijzen werden uitgereikt door Roel Boomstra, die zelf ook veelvuldig deelnemer was aan het NK Junioren in Westerhaar. Jeugdvoorzitter Johan van Dijk had het laatste woord en bedankte arbiter Hans Lucassen, organisatie, gastgezinnen en begeleiders voor de inzet om ook dit toernooi weer een succes te maken.

 Eindstand NK dammen voor junioren 2014:
1.   Jan Groenendijk/Wageningen  9-13 (3-0)
2.   Martijn van IJzendoorn/Wateringen  9-13 (0-0)
3.   Pepijn van den Brink/Huissen  9-10 (0-0)
4.   Rick Hakvoort/Wezep  9-10 (0-1)
5.   Jitse Slump/Heerlen  9-9  (0-1)
6.   Wouter Wolff/Groningen  9-8 (0-0)
7.   Jan van der Star/Biddinghuizen  9-7  (1-0)
8.   Pim Arts/Dordrecht  9-7 (0-0)
9.   Ali Fthalla/Alphen aan den Rijn  9-7 (0-3)
10. Jannes Kromhout  9-6 (2-1)Toegevoegd op: 04-05-2014 22:06 door admin

Actueel

Jan Groenendijk Nederlands Kampioen JuniorenDe vijftienjarige Jan Groenendijk uit Wageningen heeft voor een verrassing gezorgd door in de laatste ronde de titel weg te kapen voor de gedoodverfde topfavoriet Martijn van IJzendoorn. Als derde kwam Pepijn van den Brink over de streep. Het Nederlands Kampioenschap van de junioren vond plaats van 28 april - 3 mei te Westerhaar. Hieronder een verslag aan de hand van de partijen.

Artikel in Tubantia NK Junioren

Deelnemers NK Junioren bekendNaast titelverdediger Martijn van IJzendoorn zijn nu ook de andere 9 deelnemers bekend die in Westerhaar gaan strijden om de titel van beste Jeugddammer.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

28-04-2014

Junioren Algemeen
Clubgebouw WvM
Asterstraat 28
7676 BW Westerhaar

Aanvang: 18:00 uur

Pepijn van den Brink

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie