NK Jeugd Clubteams
NK Jeugd Clubteams
NK Jeugd Clubteams

Verslag NK jeugdteams

Tijdens het NK jeugdteams 2019 speelden we maar liefst 1372 wedstrijden in 5,5 uur tijd!Het Nederlands kampioenschap voor Jeugd clubteams ging op zaterdag 14 december om 11 uur van start. Maar liefst 132 kinderen stonden te popelen om de damschijven te verschuiven. Samen met de begeleiders en ouders maakten zij er een mooie damdag van. De opening van het toernooi werd gedaan door Frans Boot, van DV Het Groene Hart. Daarna kreeg wethouder sport, Dirk-Jan Knol, het woord. Hij benadrukte het belang van sport, zowel fysiek als een denksport, zoals dammen.

De eerste zet werd gespeeld op het bord van een pupil van DEZ Reeuwijk, namelijk bij Joran Glas. Daarna gingen de partijen los. Tot aan half vijf werd in een strak tempo gedamd, totdat alle 1372 dampartijen waren gespeeld.

Welpen
De jongste categorie dammers had het zwaar. De acht teams, van vier spelers, speelden maar liefst twee keer tegen elkaar. Veertien ronden in 5,5 uur tijd. Petje af voor deze kanjers die tot het eind toe serieus bleven dammen om de punten. Aan het eind van de dag werden de teams van HDC Hoogeveen, Brainsport Eindhoven en Het Noorden Groningen naar het podium geroepen. Ze eindigde respectievelijk als de nummers 1, 2 en 3. De dammers van HDC Hoogeveen deelden in één wedstrijd de punten; alle andere wedstrijden werden gewonnen.

Uitslagen op Toernooibase »

Pupillen
Maar liefst 12 pupillenteams, bestaande uit vier dammers, bonden met elkaar de strijd aan. Zij speelden elk één keer tegen elkaar. Na deze 11 wedstrijdrondes bleek het podium door exact dezelfde dammers te bestaan als bij de welpen. Deze verenigingen zijn dus wel heel erg goed bezig! HDC Hoogeveen haalde de volle buit binnen en eindigde met 22 punten verdiend als kampioen. Runner-up Brainsport Eindhoven verloor alleen van de latere kampioen en won alle andere partijen. De dammers uit Groningen hadden niet voor niets de hele reis naar Zuid-Holland ondernomen. Met 17 punten bezetten ze de keurige derde plek.

Uitslagen op Toernooibase »

Aspiranten / Junioren
De oudste categorie speelde in teams van drie personen. De meeste spelers kennen elkaar goed, omdat ze elkaar al jarenlang bij veel toernooien tegenkomen. Het leuke van dit kampioenschap, is dat het niet gaat om de individuele uitslagen, maar om het teamresultaat. WSDV Wageningen deed dat heel goed. Met twee gelijke spelen en verder louter winstpartijen belandde zij op de eerste plek. DC Den Haag en DUO Doetinchem eindigden met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar omdat de Hagenaars de onderlinge wedstrijd wonnen van de Achterhoekers, mochten zij op het blok met nummer 2 plaatsnemen.

Uitslagen op Toernooibase »

   

Toegevoegd op: 16-12-2019 21:21 door DEZ Reeuwijk

Actueel

Verslag NK JeugdteamsTijdens het NK jeugdteams 2019 speelden we maar liefst 1372 wedstrijden in 5,5 uur tijd!

DeelnemersDeze teams gaan op 14 december de strijd met elkaar aan

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

14-12-2019

AL Algemeen
Het Wierickehuis
Graaf Albrechtstraat 1
Nieuwerbrug aan den Rijn

Aanvang: 10:45 uur

Welpen 2 HDC Hoogeveen

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie