NK Benjamins Jongens
NK Benjamins Jongens
NK Benjamins Jongens

Welkom in Culemborg!

Alweer voor de 9e keer organiseert damvereniging Denk en Zet Culemborg het Open NK Benjamins. De allerjongste damjeugd van Nederland gaat in Culemborg de strijd met elkaar aan om te laten zien wie de beste is. Met 25 deelnemers kunnen we ook dit jaar weer een mooi kampioenschap verwachten.

Culemborg viert dit jaar dat het 700 jaar geleden stadsrechten kreeg. Daarom mogen we dit jaar dit kampioenschap spelen in de raadszaal van het mooie stadhuis van Culemborg. Daar zijn we als organisatie heel blij mee. 

Dat dit kampioenschap in Culemborg wordt gespeeld in niet zo gek. Bij Denk en Zet is het normaal dat kinderen vanaf groep 3 van de basisschool lid worden en actief damles krijgen. Via de Brede School in Culemborg is dammen ook een vast onderdeel in het binnenschoolse en naschoolse lesprogramma. 

Denk en Zet heeft in het verleden al veel kampioenschappen georganiseerd en ook veel Culemborgse kampioenen gehuldigd. Zo werd liefst drie keer een jeugdspeler uit Culemborg wereldkampioen.

Dammen in Culemborg is dus heel normaal. Maar misschien hebben jij en je ouders ook nog tijd om even rond te kijken. Culemborg is een historische stad met veel mooie gebouwen en met de oudste stadsmuur van Nederland. En wist je dat Koning Willem Alexander ook Graaf van Culemborg is? Op 19 mei is er ook een speciale Molukse Markt, direct naast het stadhuis. Ook dit in het kader van Culemborg 700. 

Namens het bestuur van Denk en Zet hoop ik van harte dat jullie het naar je zin hebben bij dit kampioenschap. En dat dit voor jullie het begin zal zijn van vele jaren damplezier. 

Henk Stoop
Jeugdleider Denk en Zet CulemborgToegevoegd op: 17-05-2018 12:22 door admin

Actueel

Alexei Ovsyanko klasse apartAlexei Ovsyanko van Brainsport Eindhoven heeft het Open NK dammen voor Benjamins 2018 bij de jongens met overmacht gewonnen. Alexei won al zijn 9 wedstrijden en bleef clubgenoot Alex Poliakov drie punten voor. Twee punten achter Alex veroverde Siebe Kortleven van HDC Hoogeveen de derde plaats.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

19-05-2018

Benjamins Jongens
Stadhuis
Ingang via Oude Vismarkt
Culemborg

Aanvang: 11:45 uur

Siebe Kortleven

Met dank aan:

Gemeente Culemborg
damboeken.nl
Culemborg 700
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie