NK Junioren
NK Junioren

Voorwoord

Het wordt dit jaar alweer de 38e keer dat Damclub Witte van Moort het NK dammen voor Junioren organiseert. Een traditie waarvan het einde nog niet in zicht is. Vele grootheden uit de damwereld hebben ons tweelingdorp aangedaan om aan dit toernooi deel te nemen in het begin van hun carriŤre. Ook van dit deelnemersveld zijn al diverse spelers eerder in ons clublokaal actief geweest en kennen de gezellige sfeer binnen onze vereniging. Daarnaast zijn er natuurlijk ook debutanten die nog kennis moeten maken met onze vereniging. We wensen hen allen een geweldige tijd in Westerhaar waar ze fijne herinneringen aan bewaren. 

Het toernooi belooft ook dit jaar weer spannend te worden met als grote favorieten titelverdediger Jitse Slump en de kampioen van 2015 Wouter Wolff. Maar ook Nick Waterink en Wouter Morsink zijn in grootse vorm en kunnen dus voor een grote verrassing zorgen. Het belooft naast een spannend ook een zwaar toernooi te worden met maar liefst drie dagen met dubbele rondes. De eerste ronde is op maandagavond na de opening dus de spelers gaan niet eerst bij de gastgezinnen eten. Hou hier dus rekening mee zodat je niet overvallen wordt door de hongerklop. 

De spelers worden zoals gebruikelijk onder gebracht bij gastgezinnen. Zonder deze mensen zou een dergelijk toernooi niet mogelijk zijn dus onze dank aan deze mensen is dan ook groot. We hopen dat jullie je thuis zullen voelen bij de gastgezinnen maar gezien de ervaringen van voorgaande jaren zal dit zeker lukken. Op vrijdagavond is er dan ook voor de deelnemers, gastgezinnen, sponsoren en organisatie een gezellige barbecue om de waardering hierover uit te spreken en de band onderling aan te halen. 

Als arbiter treedt dit toernooi de heer Harrie Hoonhorst uit Nijverdal op. Hij is een arbiter met de nodige ervaring, hij neemt deze taak over van de heer Hans Lucassen die afgelopen jaar helaas na een kort ziekbed is overleden. Wij wensen hem een prettig toernooi toe waarbij inzet, hoogstaande partijen en sportiviteit zullen overheersen. Er wordt weer gespeeld op elektronische damborden zodat alle damliefhebbers overal ter wereld via internet van de partijen van dit toernooi live kunnen genieten. De link staat op de website van onze damclub www.damclubwittevanmoort.nl

Verder willen we natuurlijk de sponsoren bedanken voor hun financiŽle bijdrage. Abeld Vloerenl, Kerssies AssurantiŽn/Administratiekanto or/Makelaardij, Wolff Management Consultancy, Jumbo en Meuleman Engineering steunen hierbij de damsport en maken een dergelijk damtoernooi voor onze vereniging mogelijk. Verder zal wethouder mevrouw van Abbema van de gemeente Twenterand het toernooi op maandagmiddag openen daar de gemeente ook trots is op het feit dat een dergelijk evenement in haar gemeente plaatsvindt.

En tot slot wil ik vanaf deze plek alle vrijwilligers alvast bedanken voor hun tomeloze inzet. We hopen met zijn allen weer op een spannend en vooral sportief en sfeervol toernooi wat weer een reclame mag zijn voor onze mooie damsport !!! 

Johan van Dijk
Organisatie NK junioren dammen 2017Toegevoegd op: 18-04-2017 20:21 door Damclub WvM

Ronde 1

Ronde 1Favorieten goed uit de startblokken bij NK junioren

Favorieten voor de titel Jitse Slump en Wouter Wolff hebben beiden hun openingsduel weten te winnen bij het NK Dammen voor junioren.

Kampioen van 2015, Wouter Wolff wist met terreinwinst de aanval van Wouter Morssink van het bord te halen en daarna met een paar handige manoeuvres het voordeel naar zich toe te trekken. Vervolgens wist Wolff het voordeel ook winnend te verzilveren.

Andere favoriet en titelhouder Jitse Slump wist na een lange tijd gelijk opgaand duel alsnog in het eindspel de zeer solide spelende Johan Top te verslaan. Top speelde een dito partij en Slump kreeg geen centimeter ruimte tot de 52e zet. Een zwak moment tegen de recentelijke nr. 4 van Nederland bij de senioren kostte hem alsnog de partij. Slump wist via een prachtig eindspel-motief de partij toch nog net op de valreep te winnen. 

Ook een goede overwinning was er voor Mitchel Mensinga. Tegen Marco de Leeuw wist hij na een lichte combinatie de partij moeiteloos naar winst te schuiven.

Tenslotte waren er nog twee remises. Bij Berke Yigitturk en Arie van der Knaap werd het evenwicht de gehele parij niet verbroken, maar bij de partij tussen Machiel Weistra en Nick Waterink stond de laatst genoemde het grootste gedeelte van de partij met de rug tegen de muur. In het vroege middenspel won Weistra middels een lichte forcing een schijf. In een ingewikkelde partij wist Waterink uiteindelijk de schijf weer terug te winnen, waarmee hij nog net door de mazen van het net aan verlies ontsnapte. Dinsdag volgen ronde twee en drie.Toegevoegd op: 25-04-2017 07:17 door Damclub WvM

Ronde 2

Ronde 2Favorieten blijven winnen in zeer strijdbare ronde

In de tweede ronde van het NK-junioren dammen blijven Slump en Wolff, favorieten voor de titel, winnen.

Alle partijen kenmerkten zich in de tweede ronde door veel strijd. Op alle borden bestreedden de deelnemers elkaar met vlijmscherp spel.

Jitse Slump wist in een scherpe opening al gauw Arie van der Knaap een schijf afhandig te maken.

Van der Knaap kwam vanwege een slordige opstelling aan zijn korte vleugel in het nauw. Nadat Slump een schijf won, won hij al gauw de partij. Wouter Wolff won uiteindelijk doordat hij tegenstander Johan Top stijlvol vast liet lopen in een klassieke partij. Ook Nick Waterink wist in een spannende partij met een onvoltooide hekstelling tegen Marco de Leeuw eerst een schijf en daarna de partij te winnen.

Berke Yigitturk kreeg de mogelijkheid ook een schijf te winnen in een bloedstollend duel tegen Mitchel Mensinga.  Nadat hij dit verzuimd had verzandde de partij langzaam in een remise. Tenslotte wist Wouter Morssink de aanval van Machiel Weistra nog net voldoende te beteugelen, zodat ook die spannende partij uiteindelijk remise liep.Toegevoegd op: 25-04-2017 18:05 door Damclub WvM

Ronde 3

Ronde 3Wouter Wolff pakt leiding in NK dammen voor junioren.

De 17 jarige MI (meester internationaal) Wouter Wolff heeft na een derde overwinning op rij zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de titel : " Junioren kampioen van Nederland 2017".

De kampioen van 2015 en nummer 2 van 2016 versloeg in een laveer duel Arie van der Knaap.Titelhouder en eveneens MI Jitse Slump wist een licht mindere stelling naar een gelijkwaardige remise te spelen tegen de goed spelende Mitchel Mensinga, die afgelopen week nog Senioren kampioen van Overijssel werd. Mensinga staat nu gedeeld derde en Slump tweede met respectievelijk 2 en 1 punt minder dan Wolff.

Net als de eerste twee genoemde partijen waren ook de resterende drie partijen rustiger van aard dan de partijen van de ochtend ronde eerder vandaag.

Benjamin Berke Yigitturk  (13 jaar) en Marco de Leeuw wisten beiden geen doorslaggevend voordeel te verkrijgen met een vrij droge remise als resultaat, hoewel het er voor Yigitturk nog eventjes gevaarlijk uitzag vanwege een op handen zijnde doorbraak van De Leeuw. Nick Waterink en Wouter Morssink besloten op de 40e zet dat doorspelen niet meer spannend zou worden daar de muziek na een toch vrij vlakke partij, ondanks een hoog opgedrongen randschijf, al uit de stelling was.

Tenslotte wist Machiel Weistra toch nog van Johan Top te winnen. In een eerder klassiek duel had Weistra duidelijk goede kansen. Daar hij die niet optimaal waarnam, liet hij Top met een wederzijdse dam min of meer ontsnappen. In een iets mindere stand wilde Top echter de remise forceren, niet gezien hebbende dat Weistra met een licht verrassende wending alsnog de partij in diens voordeel kon beslissen. Weistra en Waterink staan nu ook gedeeld derde.
Woensdag volgen ronde 4 en 5.Toegevoegd op: 26-04-2017 07:17 door Damclub WvM

Ronde 4

Ronde 4Wouter Wolff blijft winnen

De vierde ronde van het Nederlands kampioenschap voor junioren bood weer veel gelegenheid om te genieten. Mitchel Mensinga had geen boodschap aan de status van koploper Wouter Wolff en nam een zeer gevaarlijke doorstoot.  Hoewel Mensinga de talrijke combinaties wist te omzeilen verloor hij later alsnog geforceerd een schijf. Compensatie was er niet zodat Wolff nog altijd zonder puntverlies is. Jitse Slump morste gisten wel een punt tegen Mensinga waardoor hij tegen de degelijke Berke Yigitturk van meet af aan op de pedalen moest.  Yigitturk had weinig trek om de KVO tegen te spelen en haakte af, hetgeen wel wat nadeel opleverde. Later in de partij zadelde Slump zijn opponent op met een inactieve staart. In een geladen stelling zag Yigitturk zich ten onrechte gedwongen tot een schijfoffer waardoor de twee punten naar de NK-finalist uit Landgraaf gingen.


Nick Waterink meldde zich als voornaamste outsider. In een laveerpartij beging Johan Top enkele onnauwkeurigheden waardoor de Zuidwoldiger speler in het voordeel kwam. In een moeilijke stelling nam Top een foutieve terugruil waarna hij combinatief werd gevloerd. De speler van DES Lunteren is nog puntloos, maar het is bekend dat hij erg degelijk kan spelen, waardoor de punten zeker nog gaan komen. Eerstejaars aspirant Machiel Weistra nam het op tegen Arie van der Knaap. Dat Weistra nog zo jong is valt niet af te zien aan zijn verzorgde, volwassen speelstijl. Toen Van der Knaap een foutzet produceerde leek Weistra daar dan ook van te profiteren, maar hij miste een cruciale afruil waardoor Van der Knaap kon ontsnappen. Laatstgenoemde kwam later nog in het voordeel maar de partij eindigde in remise. Marco de Leeuw en Wouter Morssink sloten deze ronde af. Morssink leek de aanval van De Leeuw goed te kunnen tegenspelen maar dacht er iets te makkelijk over. De Leeuw had nu een vrij eenvoudige schijfwinst kunnen boeken, doch hij zag dit over het hoofd. Morssink wikkelde af naar een eindspel met een schijf meer dat vakkundig in winst werd omgezet. Toegevoegd op: 26-04-2017 18:55 door Damclub WvM

Ronde 5

Ronde 5Koplopers denderen door

De tweede dubbele ronde gaf een teken dat diverse spelers al wat vermoeid beginnen te raken. Her en der werd namelijk behoorlijk geblunderd. Wouter Morssink kreeg vanuit de opening voordeel tegen Johan Top en na een onvoorzichtige voortzetting van laatstgenoemde forceerde Morssink schijfwinst. Top probeerde verwarring te zaaien met een tijdelijk dubbeloffer dat echter minder tijdelijk was dan het aanvankelijk leek. Met twee schijven voorsprong won Morssink al snel. Nick Waterink zadelde zijn tegenstander Arie van der Knaap op met een lastige binding. Van der Knaap bleef lang op de been maar in tijdnood stortte zijn verzet volledig in: de tweede winst van de dag voor Waterink. Op het bord van Machiel Weistra en Mitchel Mensinga was flankspel te zien. Een en ander ging gepaard met de nodige ruiltjes waardoor de partij niet echt spannend wilde worden. In een gelijkwaardige klassieke stand werden de punten gedeeld. Hoe brachten de kemphanen Jitse Slump en Wouter Wolff het er van af? Eerstgenoemde had al snel beet met een soort lokzetje. Marco de Leeuw probeerde te ruilen maar werd op een slagkeuzecombinatie getrakteerd. Jitse had dus al snel de punten binnen. Dit gold zeker niet voor Wouter Wolff, want opponent Berke Yigitturk had zich kennelijk voorgenomen om een taaie partij te spelen. De vele ruiltjes zorgden er wel voor dat Wolff behoorlijk kwam opzetten in het centrum. In het middenspel bezweek Yigitturk onder de druk door een simpele 3 om 3 doorbraak open te zetten. Wolff was echter alleen op zoek naar de positionele oplossing waardoor Yigitturk later een herkansing kreeg: een krankzinnig triple-offer had de speler uit Den Haag nog voor een nederlaag kunnen behoeden. Dat Yigitturk dit miste is beslist geen schande, maar nu liet Wolff zijn prooi niet meer los.

Bij het ingaan van de zesde ronde is Wouter Wolff nog altijd de trotse koploper met de volle score. Jitse Slump volgt op een puntje. Morgen nemen deze twee spelers het tegen elkaar op, hetgeen misschien een mooie gelegenheid is voor de enig overgebleven outsider Nick Waterink om aan te haken in de titelstrijd.Toegevoegd op: 27-04-2017 10:52 door Damclub WvM

Ronde 6

Ronde 6

Wolff slaat aanval op koppositie af

De zesde ronde stond in het teken van het duel tussen koploper Wouter Wolff en regerend juniorenkampioen Jitse Slump. Slump ging voortvarend van start met een Hoogland-aanval, maar het nuchtere tegenspel van Wolff zorgde er voor dat de stand al snel uitdunde. Slump probeerde nog een plusje uit de stand te peuren maar zelfs dat lukte niet. Wolff houdt hiermee het punt voorsprong en is daarmee de grote favoriet voor de titel, al krijgen beide spelers nog pittige tegenstanders in de laatste drie rondes. Deze remise betekende dat Nick Waterink met een overwinning op gelijke hoogte met Jitse Slump zou komen. Waterink wist in een spannende partij echter net niet te winnen van Mitchel Mensinga waardoor hij op de derde plaats blijft staan.

Wouter Morssink had de overhand tegen Arie van der Knaap maar zag geen mogelijkheid om zijn positievoordeel uit te breiden: remise. Johan Top kwam van de hatelijke nul af door in een solide partij met Marco de Leeuw de punten te delen. Het spektakelstuk van deze ronde vond plaats tussen Berke Yigitturk en Machiel Weistra. De benjamins van het toernooi speelden een partij waarin de  spelsystemen welig tierden. Vanuit de opening nam Yigitturk zijn tegenstander in de hekstelling, maar na een inval van Weistra moest deze verbroken worden. Voorts kwam er na laveerspel een Roozenburg-opstelling op het bord, waar Yigitturk een mogelijk winnende doorbraak onbenut liet. Vervolgens kreeg Weistra een winnende aanval, maar hij viel ten prooi aan een combinatie. In het voor Weistra verloren eindspel bood Yigitturk plots een minremise aan, die Weistra natuurlijk met beide handen aanpakte.Toegevoegd op: 27-04-2017 17:31 door Damclub WvM

Ronde 7

Ronde 7De Leeuw wint verrassend van koploper Wolff, Slump en Waterink profiteren

De avondronde van 27 april bracht ongekende spanningen op het bord. Terwijl koploper Wouter Wolff de tot nu toe onfortuinlijke Marco de Leeuw trof, kreeg achtervolger Jitse Slump te maken met een van de revelaties van het toernooi, Machiel Weistra. Wolff ging te ver in zijn winstpogingen en kreeg verassend een verliespartij te veerwerken. Slump profiteerde niet optimaal, maar de plusremise die hij behaalde bezorgt hem wel de koppositie.

Nick Waterink heeft zich ook bij de koplopers gevoegd. Waterink is dit toernooi heel sluw omhoog gekropen, en dat zonder echt grote blunders te maken. Tegenstander Berke Yigitturk was niet onder de indruk van de reputatie van Waterink, en ging vol de aanval in. Waterink speelde deze fase slim, en bracht een onbekende, maar zeer combinatiefrijke Kellerstand op het bord. Yigitturk ontweek de eerste valkuilen prima, maar trapte later in een kleine combinatie. Waterink kon daardoor snel de punten noteren.

Johan Top en Arie van der Knaap waren beide uit op een overwinning. Top speelde in de openingsfase alle schijven stoÔcijns naar het centrum. Van der Knaap zette hier een Chichov-kanon tegenover. Toen dit kanon later verbroken moest worden, leek Top hier voordeliger uit te komen. Van der Knaap is echter een speler met enorme vechtlust, en wist wat controle terug te pakken. Buiten wat speldenprikjes kwam dit gelijkwaardige duel niet meer, en op de 42ste zet werd tot een gelijkwaardige remise besloten.

Een zeer opmerkelijk duel was te zien bij Mitchel Mensinga en Wouter Morssink. Beide heren moesten winnen om nog kans te maken op een podiumplek. Het was dan ook geen verassing dat beide spelers fel van leer trokken, en een wederzijdse flankaanval wat het resultaat hiervan. Toen de stand bijgetrokken was, was het wederom Morssink die agressief naar voren liep. Deze aanvalsgolven leek Mensinga niet te overleven, en verlies leek het logische resultaat. Morssink miste echter wat winstkansen, en Mensinga kon opgelucht wegkomen met een minremise.

Wouter Wolff leek goede papieren te hebben tegen Marco de Leeuw. Het was echter De Leeuw die een uitstekende partij neerzette,  en Wolff met grote problemen opzadelde. Wolff was hier niet van onder indruk, en zette met een Parti Bonnard het bord in vuur en vlam. Vanaf dat moment keerde de kansen per zet. De Leeuw miste enkele sterke voortzettingen, terwijl Wolff tot twee keer toe een zeer kansrijke afwikkeling niet zag. De Leeuw wist uiteindelijk de winnende zet te vinden, waarna Wolff de strijd staakte en kon opgeven.

Jitse Slump was intussen op de hoogte van deze uitslag, en draaide de duimschroeven nog iets strakker aan. Tegenstander Machiel Weistra had tot dan toe nog geen partij verloren, maar leek te gaan bezwijken onder de druk. Het moment dat Slump op schitterende wijze de stand van Weistra kon omklemmen koos hij echter een ander sterk plan. Dit zou ook in winst resulteren, maar ťťn verkeerde zet van Slump verspeelde de winst. Slump bleef echter doorspelen, en haalde een zeer belangrijke plusremise binnen. Grote complimenten voor de koelheid waarmee Weistra een verdiend punt binnenhaalde.

Door deze plusremise gaat Slump aan kop. Wolff en Waterink zitten hem echter nog op de hielen, en met de topduel Slump-Waterink en Waterink-Wolff nog voor de boeg kan er veel veranderen! To be continued..Toegevoegd op: 28-04-2017 11:02 door Damclub WvM

Ronde 8

Ronde 8Slump of Wolff?

De titelstrijd gaat momenteel nog tussen twee spelers. Zowel Jitse Slump als Wouter Wolff wisten de partij van gisteren te winnen, en daardoor gaat het een spannende slotronde worden. Nick Waterink heeft een dermate grote voorsprong op de derde plek dat hij alleen in theorie nog buiten het podium kan vallen.

Wouter Wolff won als eerste zijn partij. Tegenstander Machiel Weistra kan met een te volle vleugel te zitten, en had daar de hele partij lang last van. Met enkele elegant zetten verkreeg Wolff groot voordeel, en Weistra moest zijn heil zoeken in een grote afwikkeling. Deze afwikkeling bleef echter gepaard gaan met wat combinaties, en een moment van onoplettendheid besliste deze partij. Weistra liep in een 3 om 3 doorbraak, en kon opgeven.

Om nog aan te sluiten bij de top moest Wouter Morssink winnen van de zeer taaie Berke Yigitturk. Morssink trok fel van leer, en opende zeer aggressief. Yigitturk ging gretig op deze uitnodiging in, en begon de centrumaanval van Morssink te omsingelen. Dit ging echter niet geheel volgens plan, en Yigitturk zag zich genoodzaakt om deze aanval weg te ruilen. Hierna gebeurde er geen rare dingen meer, en werd deze partij remise.

Johan Top was vastberaden om deze ronde minimaal een punt te halen. Vanuit de opening nam tegenstander Mitchel Mensinga een halve hekstelling. Deze ging er in het middenspel weer af, nadat Top iets steviger op het centrum kwam. Toen Mensinga zijn eigen halve hekstelling moest verbreken kwam Top zowaar beter te staan. Tol vertrouwde de boel niet geheel, en nam daarom genoegen met een minremise.

Jitse Slump moest winnen, om de koppositie weer over te nemen van Wolff. Nick Waterink is echter een tegenstander waar niet zomaar gewonnen van wordt, en er leek de hele partij (na de opening) niet veel aan de hand. Slump liet vervolgens zien dat hij beschikt over een fluwelen techniek, die gepaard gaat met een groot tactisch vlak. Waterink kwam er na een kleine combinatie niet meer aan de pas, en Slump boekte een zeer belanrijke overwinning.

De langste partij van de dag was die van Marco de Leeuw tegen Arie van der Knaap. De Leeuw kwam goed uit de startblokken, en omdat van der Knaap te lang doorspeelde kwam hij helemaal verloren te staan. De Leeuw miste echter een belangrijke combinatie, en de stand werd weer gelijkwaardig. Hierna was Van der Knaap de handigste, en wist met enkele krachtzetten een goed eindspel te bereiken. Dit eindspel speelde Van der Knaap uitstekend, en hij won de partij. Toegevoegd op: 29-04-2017 11:59 door Damclub WvM

Ronde 9

Ronde 9 Jitse Slump kampioen bij NK junioren

Met uiterste krachtinspanningen heeft Jitse Slump zijn tweede titel bij de junioren weten te behalen. Achtervolger Wouter Wolff bleef in een zeer chaotisch middenspel de zenuwen de baas, en wist ook te winnen. De plusremise van Slump, die hij eerder in het toernooi wist te behalen, was echter voldoende voor de titel.

Bij de partij van Slump (tegen Wouter Morssink) leek er heel lang niets aan de hand. Morssink speelde een prima partij, en een remise leek dan ook het resultaat te worden. Pas in de 40ste zet ging Morssink de fout in, maar het was de vraag of Slump dit allemaal af kon straffen. De eerste zetten waren uitstekend, maar een verkeerde zet van Slump leverde de mogelijkheid om de stand te neutraliseren. Morssink liet dit echter na, een Slump speelde het eindspel met vaste hand naar winst. Hierdoor was Slump zeker van de titel, en kon hij trots de felicitaties in ontvangst nemen.

Concurrent Wouter Wolff leverde een prima partij af. Tegenstander Nick Waterink was bereid om een leuke partij te spelen, en de spanningen waren om te snijden. De kansen waren voor Wolff, maar hij nam deze niet optimaal waar. Er volgde een zeer intressant middenspel, waarin beide spelers wat kleine foutjes maakte. Toen Wolff echter winnend voordeel kreeg liet hij dit niet meer liggen. Een erg knappe overwinning, maar helaas voor Wolff net niet genoeg. Waterink werd ondanks zijn verlies onbedreigd derde.

Mitchel Mensinga en Arie van der Knaap speelden een partij met klassieke structuren. Van der Knaap besloot hier van af te zien, en het spel werd wat meer open. Mensinga dwong van der Knaap naar de rand, en deze randschijven hadden niet heel veel nut. Mensinga pakte de belangrijke velden, en van der Knaap moest offeren. Het eindspel waar hij in terecht kwam bood geen hoop meer op een punt.

Een plusremise kon BerkeYigitturk noteren. Tegenstander Johan Top liet weer zien hoe goed hij is in verdedigen, en stond wel lastiger, maar het leek niet tot beslissend nadeel te komen. Een moment van onoplettendheid bood Yigitturk de mogelijkheid om een offer te plaatsen, en vervolgens door te breken. Yigitturk miste echter dit buitenkansje, en hierna werd het evenwicht niet meer verbroken. Omdat Yigitturk wel voordelig eindspel had werd dit dus een plusremise.

Machiel Weistra en Marco de Leeuw vlogen als razende door de opening. De eerste 30 zetten waren voor beide spelers bekend, maar de stand die daarna op het bord kwam was niet bekend. Beide spelers investeerde veel tijd om tot een goed plan te komen, maar de stand bood weinig kans op voordeel voor een van de spelers. Er werden nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld, maar ook in deze partij maakte geen van de spelers aanspraak op een overwinning.Toegevoegd op: 29-04-2017 17:25 door Damclub WvM

Actueel

Jitse Slump kampioen bij NK junioren!Met uiterste krachtinspanningen heeft Jitse Slump zijn tweede titel bij de junioren weten te behalen. Achtervolger Wouter Wolff bleef in een zeer chaotisch middenspel de zenuwen de baas, en wist ook te winnen.

Slump of Wolff?De titelstrijd gaat momenteel nog tussen twee spelers. Zowel Jitse Slump als Wouter Wolff wisten de partij van gisteren te winnen, en daardoor gaat het een spannende slotronde worden.

De Leeuw wint verrassend van koploper Wolff, Slump en Waterink profiterenDe avondronde van 27 april bracht ongekende spanningen op het bord. Terwijl koploper Wouter Wolff de tot nu toe onfortuinlijke Marco de Leeuw trof, kreeg achtervolger Jitse Slump te maken met een van de revelaties van het toernooi, Machiel Weistra.

Wolff slaat aanval op koppositie afDe zesde ronde stond in het teken van het duel tussen koploper Wouter Wolff en regerend juniorenkampioen Jitse Slump.

Koplopers denderen doorDe tweede dubbele ronde gaf een teken dat diverse spelers al wat vermoeid beginnen te raken. Her en der werd namelijk behoorlijk geblunderd.

Wouter Wolff blijft winnenDe vierde ronde van het Nederlands kampioenschap voor junioren bood weer veel gelegenheid om te genieten. Mitchel Mensinga had geen boodschap aan de status van koploper Wouter Wolff en nam een zeer gevaarlijke doorstoot.

Wouter Wolff pakt leiding in NK dammen voor junioren.Wouter Wolff pakt leiding in NK dammen voor junioren.

Favorieten blijven winnen in zeer strijdbare rondeFavorieten blijven winnen in zeer strijdbare ronde

Favorieten goed uit de startblokken bij NK juniorenFavorieten goed uit de startblokken bij NK junioren

NK Junioren voorwoordNK Junioren voorwoord

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

24-04-2017

Junioren Algemeen
Clubgebouw WvM
Asterstraat 5
Westerhaar

Aanvang: 17:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

Kerssies
Abeln stoffering
Jumbo Veld
Jan Willem Wolff
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie