NK Aspiranten
NK Aspiranten

Berke Yigitturk NK Aspiranten

Berke Yigitturk is de winnaar geworden van het NK aspiranten 2016.

Waar hij vorig jaar alle kanshebbers op de titel de schrik aanjoeg met winstpartijen en verrassend derde werd, liet Berke dit jaar niet direct zijn sterkste spel zien. Maar 'geluk dwing je af' en 'als het je meezit, dan moet je er ook gebruik van maken', zal Berke ongetwijfeld dit toernooi af en toe gedacht hebben. De pupil uit Den Haag, die als groot talent wordt gezien, wist optimaal van de fouten van zijn concurrenten te profiteren en trok de titel vastberaden naar zich toe.

Machiel Weistra was zeer standvastig en won daardoor terecht het zilver.
Brons was er uiteindelijk voor Jorne Huiting. Even leek het erop dat hij alleen maar remises zou noteren, maar toen het erop aan kwam wist hij nog net op tijd winstpunten te pakken. Dat resulteerde in een barrage om de 3e/4e plaats met Marco de Leeuw, die tot zijn verrassende en onnodige verlies tegen Jorne eerder in het toernooi, op een gedeelde eerste plaats stond. Jorne won de tweede barrage, waardoor Marco helaas met lege handen naast het podium eindigde.

Einduitslag:
1. Berke Yigitturk (pupil-3)
2. Machiel Weistra (pupil-3)
3. Jorne Huiting (aspirant-2)
4. Marco de Leeuw (aspirant-3)
5. René Emmaneel (aspirant-3)
6. Simon Harmsma (pupil-1)
7. Vincent Houtjes (aspirant-2)
8. Tristan van der velde (aspirant-1)
9. Rudi van Velzen (aspirant-1)
10. Tom Molenaar (aspirant-2)


Het toernooiverloop in filmpjes
We gaven per speeldag een impressie weer in filmpjes. Hieronder de links per dag / dagdeel:
Opening en eerste ronde
Ronde 2 en 3 aspiranten
Onderkomen en strand
Ronde 4/5 aspiranten en ronde 1/2 junioren meisjes
Dammen, pokerfaces en wiebelvoetjes
Sportiviteit en gezelligheid tijdens NK

Partijfragmenten:
Tijdens dit NK heeft de organisatie de deelnemers gestimuleerd hun partijfragmenten of gemiste kansen voor camera te vertellen.
Marco de Leeuw: gemiste forcing
Vincent Houtjes: lokzet
Rene Emmaneel: combinatief bevrijden uit de Roozenburgopsluiting
Vincent Houtjes: winnende combinatie
Marieke en Darja (Junioren meisjes): winnend eindspel

Bij de Junioren meisjes won Darja Koullen - Website

Toegevoegd op: 17-07-2016 20:11 door admin

Actueel

Berke Nederlands Kampioen aspirantenMachiel Weistra werd in Katwijk 2e. In een spannende barrage om de 3e en 4e plaats was Jorne Marco net te slim af. Jorne 3, Marco 4.

Gemiste kansen, grote risico´s en pijnlijke verliezenNaarmate een toernooi verder vordert neemt de vermoeidheid toe. Ook weet deze leeftijdscategorie prima psychologische oorlogsvoering toe te passen. En dat de scheidingslijn tussen winnen, remise en verlies soms in een fractie van een seconde overschreden kan worden, werd ook nu weer pijnlijk duidelijk voor een aantal spelers. Hier het verslag van ronde 7 en 8 door Steven den Hollander.

Kopgroep scheidt zich van het peloton - vierde speeldagTijdens de vierde speeldag gaat het erom om bij de bovenste spelers aan te sluiten of voorsprong verder uit te bouwen. Het zal erom gaan spannen in deze ronde bij de koplopers en achtervolgers.

Derde speeldag, ronde 4 en 5De derde dag begon met de opening van het NK junioren meisjes. Daarna ging voor de aspiranten de vierde ronde van start. Na drie gespeelde ronden is er voor iedereen nog volop kans en zicht op een podiumplek.

Verslag van de derde rondeEen dubbele ronde op een dag is echt topsport. Want weet je concentratie maar eens 8 ŕ 9 uur per dag 100% vast te houden. Soms wordt daarom voor minder complexe opstellingen gekozen in de middagronden, behalve als je echt wilt winnen....

Verslag van de tweede rondeSteven den Hollander verzorgt dagelijks het technische verslag per ronde. Hij nam de ochtendronde van dinsdag onder de loep en kwam tot de volgende conclusies:

Het toernooiverloop in filmpjesWe geven per speeldag een impressie weer in filmpjes. Dit nieuwsbericht wordt tot het einde van het toernooi, dagelijks aangevuld met nieuwe filmpjes.

NK dammen aspiranten gestartKATWIJK – De Nederlandse Kampioenschappen dammen voor jeugd tot 16 jaar is maandag van start gegaan. De jongeren spelen in het complex van VV Katwijk. Tien jongens spelen om de titel. Drie jongens wisten hun eerste partij te winnen, onder wie Marco de Leeuw uit Rijnsburg. Twee andere partijen liepen remise. Het NK duurt nog tot en met zaterdag.

Keuzeplaatsen aspiranten bekendDoor het terugtrekken van Dirk Vet zijn er twee keuzeplaatsen bij de aspiranten te vergeven. De Commissie Trainingen heeft deze toegekend aan Rudi van Velzen en Tom Molenaar.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

11-07-2016

Aspiranten Algemeen
Sportpark VV Katwijk
De Krom 57
2221 KK Katwijk aan Zee

Aanvang: 12:00 uur

René Emmaneel

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie