NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes

Narrow Escape

Na afloop van de eerste ronde stond er al meteen een nevenactiviteit op het programma: de Escape Rooms. Bij de escape room worden de deelnemers opgesloten in een container. Ze moeten zelf op zoek naar aanwijzigingen om hieruit te kunnen ontsnappen. Daarnaast speelt de tijdsdruk ook nog mee. Je had een uur de tijd om te ontsnappen. Maar met die druk kunnen dammers natuurlijk wel omgaan.

De groep werd in tweeen gesplitst en ze kregen beide een escape room toegewezen. De eerste heette "Escape room Majorana Hide Out". Hier moest je zien uit te komen door het oplossen van puzzels en raadsels. De tweede escape room heette "Pig Newton". Hier moest je op zoek naar sleutels en cijfercodes en was het meer "mechanisch". Het leek wel een beetje op een dampartij. Je weet wel wat het doel is, maar je weet nog niet hoe je er moet komen. Sommige dingen konden we wel berekenen, maar soms moesten ze ook maar gewoon wat doen. En dan maar hopen dat het goed was.

De groep in Pig Newton ging voortvarend van start. De eerste sleutel werd snel gevonden, maar daarna liep het even vast. Er lag nog ergens een sleutel open en bloot, maar niemand die het zag. Gelukkig kon er met een hint snel verder gegaan worden.Dit betekende wel een straftijd van 3 minuten, maar daar werd bewust voor gekozen. Uiteindelijk wist de groep ale sloten te openenen en konden ze ontsnappen! Met een tijd van 51 minuten bleven ze ruim binnen de tijd.

Op dat moment was de groep in de andere escape nog druk bezig. Ook daar was hier en daar een hint nodig. Maar met een tijd van 59 minuten werd er hier ook op tijd ontsnapt! Na afloop werd er nog even nageborreld in "De Toeter", maar helaas konden we niet zoveel verklappen over de escape rooms, want het is veel te leuk om het zelf uit te zoeken!

   

Toegevoegd op: 25-04-2017 10:48 door DG Het Noorden

24-04-2017

Aspiranten Meisjes
St. MichaŽlschool
Butjesstraat 8
9712 EW Groningen

Aanvang: 09:00 uur

Lisa Schep

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl