Voorwoord

Beste jongens en meisjes,

De Hoogeveense Dam Club ontvangt jullie gaarne in Hoogeveen om halve finales van Nederland te spelen. De welpen spelen in hun halve finale op één zaterdagmiddag, 1 april, en de aspiranten mogen op 1 en 8 april uitvechten wie de nationale finale mogen spelen. Let op: we spelen niet in vertrouwd clublokaal (Het Knooppunt) maar in MFC de Magneet.

De laatste jaren heeft de jeugd van de organiserende vereniging steeds een vooraanstaande rol gespeeld bij de welpen. Dit jaar hebben we opnieuw een grote groep van 13 welpjes klaar staan om een finaleplaats te bemachtigen. Het zijn dit jaar wel bijna allemaal dammertjes die nog maar ampel lid van de club zijn. HDC vindt het namelijk belangrijk dat zij zo snel mogelijk aan het grote werk ruiken. In de komende jaren zullen ze hier veel profijt van kunnen hebben. We zijn vooral benieuwd hoe een paar heel jonge kinderen van onze club zich zullen manifesteren.

Het jeugdbeleid van HDC begint steeds meer vruchten af te werpen. We zien dan ook dat welpjes doorgroeien naar pupillen en deze weer naar de aspiranten. Voor het eerst hebben we een groepje van 5 jongeren in de halve finale aspiranten. Het is mooi om te zien dat al deze jongeren behoorlijke progressie maken.

HDC is één van de weinige damverenigingen in Nederland die wel vooruitgang boekt, die de meeste jongeren wel voor de damsport kan behouden ondanks het feit dat ook deze jongeren wel eens moeite hebben met het combineren van de school met hun sport. Met voldoende enthousiasme is het mogelijk zodanig te plannen dat er genoeg tijd overblijft voor het dammen. Zelfdiscipline staat hierbij voorop.

Ik wens ieder veel succes in de halve finale en ik hoop dat de besten gaan winnen. In ieder geval alleen heel veel plezier gewenst.

Gerard Bruins
Jeugdleider Hoogeveense Dam ClubToegevoegd op: 13-02-2017 14:18 door locatiebeheerder Hoogeveen
Aanvang: uur

Jorne Huiting

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
damboeken.nl
Betuwe65Plus
PW Consulting
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Damclub Hoogeveen - Hoogeveen   - Hoogeveen   - Gouda   - Culemborg  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl