NK Pupillen meisjes
NK Pupillen meisjes
NK Pupillen meisjes

Wedstrijdbepalingen

Wedstrijdbepalingen NK pupillen meisjes

1.     Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2.    Het speeltempo bedraagt 45 min + 30  seconde per zet per persoon per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld. De aanvangstijd is in het programma vastgesteld.

3.    Noteren is niet verplicht.

4.    De paringen worden vastgesteld volgens het Zwitsers systeem. Er worden negen ronden gespeeld. De eerste ronde wordt vastgesteld door middel van loting.

5.    De eindstand wordt als volgt bepaald:

a.     Het hoogste aantal wedstrijdpunten.

b.    Het hoogste aantal weerstandspunten (de som van de scores van de tegenstanders).

c.     Het hoogste aantal Sonnenborn Berger punten (tweemaal de scores van de spelers van wie is gewonnen plus eenmaal de scores van de spelers tegen wie remise is gespeeld).

6.    De arbiter ziet, namens de wedstrijdleiding, in de speelzaal toe op een juist verloop van de wedstrijd. De arbiter let onder andere de volgende zaken a) dat er door de spelers niet worden gesproken anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding; b) dat er in de wedstrijdzaal niet luid wordt gesproken; c) geen oneigenlijk gebruik van mobiele telefonie; en d) de arbiter stelt de uitslag van de partij vast.

7.    De wedstrijdleiding berust bij de coördinator jeugdzaken van de KNDB. In gevallen waarin de wedstrijdbepalingen niet voorzien, alsmede over eventuele geschillen, beslist de wedstrijdleiding ter plaatse.

PLAATSINGSRECHTEN EK EN WK

1.    De nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK pupillen meisjes 2017 in Wit-Rusland, van 1 tot en met 9 augustus 2017. Van 1 tot en met 7 augustus is het reguliere EjK, op 8 augustus het rapide EjK en tot slot op 9 augustus het blitz EjK.

2.   Deelname aan het EjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt voor de communicatie en de voorbereidingen vooraf voor Team KNDB, voor de reis en het visum samen als Team KNDB, voor de coaches tijdens het hele toernooi en ook voor de (digitale) evaluatie van de individuele toernooiendoelen na afloop.

3.   Talentontwikkeling kan alleen betalen voor zogenaamde IT (internationaal talent) en NT (nationaal talent). IT en NT krijgen een trainings- en coachprogramma met bondscoach Rob Clerc en met talentcoach Rik Keurentjes. De nummers 1, 2 en 3 zullen zelf reiskosten, visumkosten, verblijfkosten, inschrijfkosten en coachkosten moeten betalen. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment E.800 voor dit EjK.

4.   Het Kellerfonds, www.kellerfonds.nl, heeft in 2015 een nieuwe start gemaakt en we hopen dat we samen met velen dit fonds financieel kunnen vergroten. Dat valt echter tegen: helaas. Mag ik vragen om jullie hulp? Je kunt bij dit fonds ook een aanvraag indienen om héél misschien een deel van je kosten vergoed te krijgen. Henk Stoop, www.damboeken.nl, zal wederom een paar spelers van Team KNDB gaan sponsoren. Zijn precieze voorwaarden staan ergens anders in dit programmaboekje. Als je een aanvraag doet, koop je natuurlijk direct een paar damboeken.  

5.   De nummers 1, 2, 3 plaatsen zich voor het WjK meisjes pupillen 2017 in Polen, van 28 oktober tot en met 5 november 2017.

6.   Deelname aan het WjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt ook nu voor de communicatie en de voorbereidingen vooraf voor Team KNDB, voor de reis samen als Team KNDB, voor de coaches tijdens het hele toernooi in Polen en voor een goede evaluatie van ieders toernooiendoelen na afloop van het toernooi.

Talentontwikkeling kan ook bij het WjK alleen betalen voor IT en NT. Dus deelnemers aan het WjK zullen zelf moeten betalen als ze geen IT of NT zijn. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment E.600 voor dit WjK.

Toegevoegd op: 10-02-2017 16:23 door Damclub Hoogeveen

25-05-2017

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Lisa Scholtens

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
HDC Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl