NK Junioren
NK Junioren

Jitse Slump verplettert concurrentie

Na vijf rondes gaat Jitse Slump fier aan de leiding met een waanzinnige score van 10 uit 5. Wouter Wolff en Nick Waterink kunnen als enigen enigszins aanhaken, maar zij kijken inmiddels al aan tegen een gat van drie punten. Met nog vier duels te gaan, lijkt Slump al bijna zeker van de Nederlandse titel.

Jitse Slump vond in Tom Knapen zijn vijfde slachtoffer in vijf duels. Vanuit de opening werkte Slump naar een aanval toe, welke werd omsingeld door Knapen. De aanval sloeg echter compleet door, waardoor Knapen geen andere uitweg zag dan een zeer slechte ruil. De koploper maakte in het afspel geen fout meer en daardoor heeft Slump na vijf rondes nog steeds een 100%-score. 

Wouter Wolff, voorafgaand aan de vijfde ronde Slumps naaste concurrent, speelde een klassieke partij tegen Jannes Kromhout. Lange tijd bleef de partij in evenwicht, totdat de 41e zet aanbrak. Wolff had op deze zet de gelegenheid een fraaie forcing uit te voeren, welke zou worden ingeleid met een zeer onverwachte opbouwzet. Wolff overzag dit buitenkansje echter en enkele zetten later werd de vrede getekend door de heren. 

Nick Waterink is bezig aan een inhaalactie en boekte in deze vijfde ronde zijn derde overwinning op rij. De tegenstander van Waterink, Thijs Verboon, koos al heel vroeg in de partij voor een flankaanval. Waterink wist deze aanval echter volledig te blokkeren, zodat Verboon een tekort had aan wachtzetten. Verboon zou altijd een schijf moeten inleveren, waardoor hij vroegtijdig besloot de handdoek in de ring te werpen. 

Floris Tol weet zijn draai maar niet te vinden in dit Nederlands Kampioenschap. Deze ronde maakte hij tegen Stijn Overeem een gruwelijke blunder tijdens een slagenwisseling en kwam zomaar een schijf achter. Overeem maakte de partij daarna koelbloedig af. 

Mitchel Mensinga en Wouter Morssink maakten er in de opening een spektakel van: al snel stond er een wederzijdse flankaanval op het bord. De aanval van Mensinga bleek het sterkst, waardoor Morssink geen andere mogelijkheid zag dan het nemen een grote ruil. De partij belandde hierna in rustig vaarwater, maar Mensinga was de eerste die op dam kwam. Morssink vond nog wel de route naar remise, maar hij kon niet voorkomen dat Mensinga altijd richting een tweede dam zou fietsen. Morssink ging derhalve akkoord met een plusremise voor Mensinga.

Donderdag 5 mei vinden de 6e en 7e ronde plaats. Het is daarmee de derde dag op rij dat de deelnemers een dubbele ronde afwerken en het zal om deze reden gegarandeerd bijltjesdag zijn. Welke speler heeft de beste conditie?

Toegevoegd op: 05-05-2016 09:26 door Damclub WvM

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Jannes Kromhout

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl