NK Pupillen
NK Pupillen

Wedstrijdbepalingen

1. Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2. Het speeltempo bedraagt 80 min + 1 minuut per te spelen zet per speler per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld. De aanvangstijd is in het programma vastgesteld.

3. De spelers noteren in duplo. Het origineel van de notatie moet door elke speler, voorzien van uitslag en met vermelding van de resterende speeltijd, direct na de partij aan de arbiter gegeven worden.

4. Een partij waarin remise wordt overeengekomen voordat wederzijds veertig zetten zijn gedaan, wordt voor beide spelers verloren verklaard.

5. De paringen worden vastgesteld volgens het Zwitsers systeem. Er worden acht ronden gespeeld. De eerste ronde wordt vastgesteld door middel van loting.

6. De eindstand wordt als volgt bepaald:

  1. Het hoogste aantal wedstrijdpunten.
  2. het hoogste aantal weerstandspunten (de som van de scores van de tegenstanders).
  3. Het hoogste aantal Sonnenborn Berger punten (tweemaal de scores van de spelers van wie is gewonnen plus eenmaal de scores van de spelers tegen wie remise is gespeeld).

7. De arbiter ziet, namens de wedstrijdleiding, in de speelzaal toe op een juist verloop van de wedstrijd. De arbiter let onder andere de volgende zaken 

  • dat er door de spelers niet worden gesproken anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding
  • dat er in de wedstrijdzaal niet luid wordt gesproken
  • geen oneigenlijk gebruik van mobiele telefonie
  • de arbiter stelt de uitslag van de partij vast.

8. De wedstrijdleiding berust bij de coördinator jeugdzaken van de KNDB. In gevallen waarin de wedstrijdbepalingen niet voorzien, alsmede over eventuele geschillen, beslist de wedstrijdleiding ter plaatse.

9. PLAATSINGSRECHTEN EK EN WK 

1. De nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK pupillen algemeen 2016 in Wit-Rusland, van 1 tot en met 9 augustus 2016. Van 1 tot en met 7 augustus is het reguliere EjK, op 8 augustus het rapide EjK en tot slot op 9 augustus het blitz EjK. Het toernooi is langer dan normaal en daarom ook duurder. 

2. Deelname aan het EjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt voor de communicatie en de voorbereidingen vooraf voor Team KNDB, voor de reis en het visum samen als Team KNDB, voor de coaches tijdens het hele toernooi en ook voor de (digitale) evaluatie van de individuele toernooiendoelen na afloop. 

3. Talentontwikkeling kan alleen betalen voor zogenaamde NT (nationaal talent). NT krijgen een trainings- en coachprogramma met bondscoach Rob Clerc en met talentcoach Rik Keurentjes. De nummers 1, 2 en 3 zullen zelf reiskosten, visumkosten, verblijfkosten, inschrijfkosten en coachkosten moeten betalen. 

De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment €750 voor dit EjK.

4. Het Kellerfonds, www.kellerfonds.nl, heeft vorig jaar een nieuwe start gemaakt en we hopen dat we samen met velen dit fonds financieel kunnen vergroten. Helpen jullie mee? Je kunt bij dit fonds een aanvraag indienen om zo misschien een deel van je kosten vergoed te krijgen. Henk Stoop, www.Damboeken.nl, zal een paar spelers van Team KNDB gaan sponsoren. Zijn precieze voorwaarden staan in het programmaboekje.    

5. De nummers 1, 2, 3 plaatsen zich voor het WjK pupillen algemeen 2016 in Turkije, van 30 oktober tot en met 5 november 2016.  

6. Deelname aan het WjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt ook nu voor de communicatie en de voorbereidingen vooraf voor Team KNDB, voor de coaches tijdens het hele toernooi in Turkije en voor een goede evaluatie van ieders toernooiendoelen na afloop van het toernooi. 

7. Talentontwikkeling kan ook bij het WjK alleen betalen voor NT. Dus deelnemers aan het WjK zullen zelf moeten betalen als ze geen NT zijn. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment €700 voor dit WjK.

Toegevoegd op: 13-04-2016 12:25 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Alijn Kuijer

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl