HF NK Welpen
HF NK Welpen

Voorwoord

Voorwoord HDC Hoogeveen

Opnieuw mogen wij een grote groep jeugddammers in Hoogeveen ontvangen die zich via deze halve finales proberen te plaatsen voor de landelijke finales.

De welpen spelen hun halve finale op één zaterdag op drie plaatsen in Nederland waaronder ook een groep in Hoogeveen.

De plaatselijke damvereniging HDC mag zich rijk rekenen door maar liefst11 jeugdleden in deze halve finale te hebben. Vorig jaar bereikten maar liefst 6 jeugdleden van onze damclub

de finale en in deze finale bereikten we een tweede, vierde en vijfde plaats. Wat een luxe!!

Het zal erg moeilijk worden dit te evenaren. In ieder geval hebben we één speler in de finale; Roland Kreeft. Hij is de hoogst geëindigde speler van vorig jaar die ook dit jaar mee mag spelen bij de welpen. Naast Roland denk ik dat er nog een paar van onze jeugdspelers zich zullen plaatsen voor de finale.

Er zit dit jaar opnieuw een groei in het aantal deelnemende jeugdspelers in halve finales. Dit is vooral te danken aan een forse groei van het aantal aspiranten. Ook Hoogeveen ontvangt weer een derde van dit aantal en wel op twee zaterdagen, 2 en16 april.

Hopelijk krijgen we als organiserende vereniging ook een finalist. Vincent Houtjes is zonder meer een serieuze kandidaat hiervoor.

Volgend jaar zullen een aantal van hen doorstoten naar de junioren en juist in deze categorie hebben we meer jeugdspelers nodig. Dus, jongens en meisjes, blijf doorgaan met dammen want de damsport heeft jullie heel hard nodig. Hou de volgende spreuk van één van onze senioren in je hart "blijf aan dammer's zijde".

Ik wens jullie allen heel veel succes en als het een keertje tegenzit, blijf plezier houden in onze mooie sport.

Gerard Bruins
Jeugdleider Hoogeveense Dam ClubToegevoegd op: 29-03-2016 16:20 door locatiebeheerder Hoogeveen

02-04-2016

Welpen Algemeen
Aanvang: 10:30 uur

Milan Wolters

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Den Ilp   - Dongen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl