HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslag van de wedstrijden in de 7e ronde

In de zevende en laatste werd er gespeeld voor het kampioenschap van de halve finale groep en de laatste plaatsingsrechten voor de finale.


Wilmer Oostindjer - Mirthe Verheijen
In de laatste ronde wist Mirthe door een combinatie een schijf voor te komen. Zij breidde haar voorsprong verder uit en won de partij. 

Roald Scheper - Evert Florijn
Beide jongens hadden het hele toernooi in de middenmoot meegespeeld en in deze partij waren zij aan elkaar gewaagd. Ze speelden snel en Evert kreeg als eerst een schijf voorsprong. Toch was de partij nog niet gespeeld. Hoewel Evert een dam en vier schijven had en Roald maar een dam en een schijf werd het toch remise. Beide bleven in de middenmoot op zes punten.

Thijs Eijkelenboom - Myrthe Kraaijeveld
Twee weken geleden wist Myrthe in het jeugdkampioenschap van ZHZ van Thijs te winnen en door een knappe combinatie leek dat ook nu weer het geval te zijn. Myrthe kreeg een doorbraak, maar de vier achter gebleven randschijven konden de opmars van de twee schijven van Thijs door het centrum niet tegen houden. Tot overmaat van ramp pakte Thijs de dam van Myrthe af en stonden haar schijven vast. Thijs klom op naar 7 punten, waar Myrthe bleef steken op 5.

Lev Gilevych - Brent van Leenen
Lev en Brent hadden beide op de eerste speeldag goed gescoord. Hoewel zij goed speelden konden ze op de tweede speeldag geen potten breken. Lev was degene die de partij maakt: een halve hekstelling, een combinatie naar dam en toen deze dam afgepakt werd eerst een en later twee schijven voorsprong. Toen Lev terug offerde kon Brent in een 3 tegen 3 terug komen en de remise opeisen. Beide spelers kwamen zo op 7 punten, net niet genoeg om mee te dingen naar de 5e finaleplaats.

Noël Neve - Luc de Kruijf
Luc had in de voorgaande ronde de remise tegen Gökhan laten lopen en hij kon de draad niet opnieuw oppakken. Tegen Noël kwam hij door eenvoudig prikken een schijf achter. Hoewel Luc nog verder speelde had hij het eigenlijk al opgegeven. Noël speelde als een sneltrein maar haalde wel twee punten binnen. Hij kwam in de subtop met 8 punten en Luc bleef op 6.

Niels Breuker - Gijs Moutaan
Gijs had voor deze partij de beste papieren om een speler uit de top 5 te stoten. Toch was het Niels de combineerde in een klassieke stand. De stand was helemaal gewonnen voor Niels, toch prutste Gijs het nog naar een vier tegen twee eindspel. Niels wist het schijf van Gijs te bemachtigen en won de partij. Gijs blijft zo in de middenmoot met 7 punten en Niels hoort met acht punten bij een van de kanshebbers op de vijfde plaats.

Renco Oostindjer - Jan Kornilov
Renco en Jan stonden op plaats drie en vier, maar bij verlies zou het voor beide nog spannend worden of ze in de top vijf bleven. In een gelijkopgaande strijd brak Renco door en had een schijf meer. Toch wist Jan op de been te blijven en werd het remise. 10 punten en de derde plaats veilig gesteld door Renco en 9 voor Jan.

Yaroslav Gilevych- Emre Hageman
Yaroslav had vandaag al twee keer gewonnen, maar tegen Emre kon hij het verschil niet maken. Een Roosenburg aanval van Emre en een aanval op het centrumschijf (28) van Yaroslav leverde hem voordeel en een schijfwinst op. Yaroslav liep steeds verder vast en moest opgeven. Yaroslav bleef op 8 punten staan, voor hem werd het spannend wat de achtervolgers hadden gedaan. Emre had dit toernooi alleen twee remises toegestaan. Hij kwam op 12 punten.

Gökhan Bagci - Kasper Barentsen
Kasper trof door ongunstige loting de veel hoger geplaatste Gökhan. Kasper deed zijn best om koploper Gökhan te verschalken, maar door een combinatie naar dam wist Gökhan toch toe te slaan. Kasper bleef op zes punten en Gökhan kwam samen met Emre op 12.


Toegevoegd op: 27-03-2016 12:45 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Ivar Smijers

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl