HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

partijverslagen pupillen ronde 6

In de partijen van de 6e ronde kwam er op sommige borden al snel een beslissing.

Wilmer Oostindjer – Myrthe Kraaijeveld

Myrthe speelde een aanvallend spel, waarbij Wilmer haar probeerde vast te zetten. Uiteindelijk sloeg ze toe met een combinatie en won de partij.

Evert Florijn – Marc Breuker

Evert haalde al vroeg in de partij een dam. Toch lukte het Marc om deze dam af te pakken en later zelf ook een dam te halen. Dat bleek niet genoeg, toen deze dam van het bord verdween, was de stand winnend voor Evert.

Thijs Eijkelenboom – Roald Scheper

Thijs probeerde Roald vast te zetten in een kettingstelling. Toen Roald hieruit wist te komen, werd het een klassieke stand. Tot het late middenspel hadden beiden de klassieke stand behouden, na de diverse ruilen had Thijs het beste centrum. Toch kwamen beide op dam. Roald pakte de dam van Thijs nog af, maar met 1 dam tegen 2 schijven kon hij Thijs niet meer tegen houden en werd het remise.

Kasper Barentsen – Niels Breuker

Niels nam in het middenspel al snel plaats op het kerkhofveld. Deze schijf verdween een poos van het bord om later weer terug te keren. Kasper was het die het moeilijk had om zijn lange vleugel waar hij steeds meer werd opgesloten. Het bleek niet genoeg te zijn en beide jongens haalden een punt.

Brent van Leenen – Yaroslav Gilevych

Ook deze partij verliep snel, door een vroege combinatie kwam Yaroslav op dam. Brent nam deze af, maar dit kostte hem twee schijven. Yaroslav speelde dit goed uit.

Lev Gilevych – Gijs Mouthaan

Gijs had Lev vast in de kettingstelling, toch wist deze zicht daaruit te bevrijden. Beide hielden een scheve verdeling van schijven over. Uiteindelijk was het Gijs die met een mooie combinatie toesloeg (3 om 5) en won twee schijven en later de partij.

Noël Neve – Renco Oostindjer

Renco kwam snel twee schijven voor, Noël speelde nu nog sneller en kon geen verschil meer maken. Twee punten voor Renco.

Luc de Kruijf – Gökhan Bagci

In een wederzijdse flankaanval wist Gökhan het beste met de stand om te gaan. Door een combinatie met damgeven kwam hij zelf op dam. Deze dam werd afgepakt en Luc stond een schijf achter. Toch leek hij het nog naar remise te prutsen. In een eindspel met vier schijven tegen een dam, wist Luc het vierde schijf te winnen. Maar in een 3 om 1 liep hij in een damvang. Op het laatste moment toch 2 punten in een spannende partij voor Gökhan.

Emre Hageman – Jan Kornilov

Op het bord ontstond regelmatig nieuwe ruimte, omdat er veel werd geruild. Emre wist het beste zijn stand weer op te bouwen en kreeg een sterk centrum. Met een sterke vork hield hij de schijven van Jan in bedwang. Jan moest een schijf offeren, maar met doorzettingsvermogen kwam ook hij op dam en wist remise te bemachtigen.

De stand tekent zich al iets meer Gokhan en Emre staan eerste. Op plaats 3-5 nemen Renco, Jan en Yaroslav de resterende plekken in die een ticket naar NK pupillen geven.Toegevoegd op: 26-03-2016 15:08 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Brent van Leenen

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl