HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslag pupillen ronde 5

Aan het begin van de vierde ronde was bekend dat door ziekte Daniël den Hartog niet meer mee kon spelen. Dit betekende dat Wilmer al snel klaar was tegen de dummy.

In de overige partijen werd rustig gespeeld en werden weinig simpele combinatie fouten gemaakt. Opvallend vaak stond er overigens een hekstelling op het bord.

Marc Breuker – Mirthe Verheijen

In de partij tussen Marc Breuker en Mirthe Verheijen was Mirthe degene die dam haalde. Maar dat was ten koste van vier schijven. Toen Marc de dam had afgepakt, had hij ook zijn eerste winstpartij in handen.

Myrthe Kraaijeveld – Kasper Barentsen

Kasper was een van de spelers met een hekstelling op het bord. Myrthe zette hem behoorlijk onder druk en leek eruit te komen toen ze met een schijf op 29 kwam. Uiteindelijk zat er even later toch een zetje in, kwam Kasper op dam en won de partij.

Roald Scheper – Luc de Kruijf

Roald en Luc speelden een klassieke partij, waarbij Roald het sterkste centrum had. Roald waagde zelfs een aanval op het kerkhofveld. Lang bleef het gelijk, maar toen Roald een schijf wist te winnen, kon Luc op de andere vleugel doorbreken. In een moment van onoplettendheid gaf Roald een 1 om vier weg, even later moest hij echt opgeven.

Niels Breuker –Thijs Eijkelenboom

Deze jongens speelden een spannende en afwisselende partij. Allerlei spelsystemen kwamen op het bord: een halve hekstelling, een Roosenburg aanval. Niels wist in het late middenspel een kleine combinatie uit te halen en kwam 2 schijven voor. Met 5 schijven tegen 3 leek niets aan de hand. Toch kon Thijs op een of andere manier nog doorbreken. De ene dam van Thijs tegen vier schijven van Niels bleek voldoende voor remise.

Yaroslav Gilevych – Evert Florijn

Yaroslav en Evert hadden een complexe stand op het bord geweven. Evert was degene die de meeste in de problemen kwam. Bij het achterlopen van Yaroslav verloor hij twee schijven en verloor uiteindelijk de partij.

Gijs Mouthaan – Jan Kornilov

Jan wist de hele partij Gijs op een of andere manier vast te zetten. Was het in de opening zijn lange vleugel, kwam er even later een halve hekstelling voor Jan op het bord. In die halve hekstelling wist Jan door een 2 om 2 door te breken naar dam. Hoewel Gijs de dam nog wel afpakte, waren de twee schijven voorsprong voldoende voor winst voor Jan.

Lev Gilevych – Noël Neve

Ook in deze partij een halve hekstelling op het bord, al verbrak Lev die zelf al snel. Een poosje later kwam Noël brutaal naar voren tot veld 37. Hij dreigde door te breken maar Lev kon dat voorkomen. De partij eindigde uiteindelijk in een gelijke remise.

Renco Oostindjer – Gökhan Bagci

Renco en Gökhan speelden een flankspel. Maar het opvallendste in deze partij was de tijdnood waarin Gökhan al na een kwartier spelen in kwam. Hij heeft het tot het einde vol gehouden en het werd remise.

Emre Hageman – Brent van Leenen

Emre nam al een vroege aanval, zo kwam er een soort Roosenburg aanval op het bord. Ook Emre nam even later een halve hekstelling in. Deze hekstelling met een schijf op 24 breidde hij steeds verder uit. Tot het moment dat hij het verbrak en alle centrum velden zo in bezit nam (27,28,24). Brent stond vast en moest offeren. Brent bereikte nog dam, maar de stukken van Emre waren in overmacht aanwezig.

Emre staat na deze partijen alleen op de eerste plaats, met een punt daarachter Gökhan. Achter hen volgt een heel peloton aan kanshebbers met 6/7 punten.Toegevoegd op: 26-03-2016 13:28 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Yneke Goerres

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl