HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslag van de partijen van ronde 4 van de HF pupillen Alblasserdam

Renco Oostindjer Emre Hageman

Emre heeft al een paar zware partijen gehad en ook nu spelen twee sterke pupillen tegen elkaar. Al vroeg in de partij ruilt Emre naar veld 36. Maar gedurende partij is het Renco die meer in het centrum komt. Hij zet een aanvalsklassiek achtige aanval in op schijf 24 van Emre, die verder terug moet. Emre heeft veel randschijven op zijn kortevleugel en Renco dreigt door te breken via de lange vleugel van Emre. Emre heeft nog wel een sterke verdedigingsschijf op veld 4 en daar mazzelt hij mee. Na een snelle zet van Renco slaat Emre toe met een kleine listige combinatie.

Zie figuur 1. Zwart speelt 22-28, wit vervolgt met 19-13? Na 4-9 geeft wit direct op.

Brent van Leenen Nol Neve

Brent heeft een halve hekstelling, maar drie schijven op de lange lijn en Nol heeft veel schijven in het centrum. Dan verandert na enkele ruilen de stand totaal en neemt Brent korte vleugel opsluiting en lange vleugel opsluiting in. Nol ruilt zich uit de korte vleugel opsluiting, dit levert tijdelijk schijfwinst op, maar het schijf op veld 17 kan Brent niet vasthouden. In de lastige stand die overblijft zet Nol alles open en kan Brent via een remisecombinatie met een drie om drie damhalen. Tegelijk dreigt Nol met een drie om drie doorbraak. Beide worden niet uitgehaald en de partij gaat verder. Nol offert een schijf om door te kunnen breken. Het wordt 4 om 2 met een lang eindspel. Beide missen kansen: Noel de remise en Brent diverse winst. Na heel veel damzetten en bijna dezelfde standen is het uiteindelijk toch winst voor Brent.

Gijs Mouthaan Gkhan Bagci

Gijs en Gkhan spelen een klassieke partij. Gkhan ruilt de klassieke stand weg een heeft beter centrum spel, maar mist een schijf op veld 24. Toch weet hij dit slim op te vangen en kan Gijs niet profiteren. Gkhan mist nog een damcombinatie (zie figuur 2), maar wint uiteindelijk toch nadat hij toe slaat met een 3 om 5 combinatie.

Jan Kornilov Myrthe Kraaijeveld

Al snel staat Myrthe opgesloten in een lange vleugel opsluiting. Als daarna een hekstelling/kettingstelling wordt ingenomen door Jan, kan ze helemaal geen kant meer op. Jan slaat direct  toe en Myrthe komt twee schijven achter. Jan wint even later de partij.

Kasper Barentsen Lev Gilevych

Al vroeg kon Lev combineren en kwam een schijf voor. Alleen zijn schijven op zijn korte vleugel staan vast. Als hij vervolgens met n schijf te ver naar voren doorloopt, kan Kasper het schijfje weer terug winnen. Toch komt Lev weer voor, dit keer door een 4 om 4 ruil, wat hem een vrije doorloop naar dam oplevert. Zelf heeft hij nog een sterke verdediging over en Kasper moet twee schijven offeren om ook op dam te komen. In een 4 om 2 eindspel pakt Lev de dam van Kasper af en wint de partij.

Niels Breuker Yaroslav Gilevych

In een klassieke stand (waarbij Niels ook een schijf op 22 heeft) moeten beide spelers oppassen niet vast te lopen. Ze ontsnappen en Niels komt als eerste op dam. Uiteindelijk worden er nog veel meer dammen gehaald: 3 voor Niels en 2 voor Yaroslav. Het wordt remise.

Danil den Hertog Roald Scheper

Danil heeft een goede hekstelling/kettingstelling en lijkt Roald vast te zetten. Dan besluit Danil zijn tegenstander vrij te ruilen en krijgt vervolgens een n om twee tegen. Roald buit zijn voordeel verder uit en wint de partij.

Luc de Kruijf Mirthe Verheijen

In centrum spel zet Luc Mirthe steeds verder onder druk. Hij weet een combinatie uit te halen en wint de partij.

Wilmer Oostinjer Evert Florijn

Evert is degene die in deze partij op voorsprong komt, hij breidt dit steeds verder uit en komt op dam. Toch zijn de kansen voor Wilmer niet verkeken, want in de stand van Evert zitten veel gaten. Het lijkt even remise te worden, omdat Wilmer probeert op dam te komen. Maar Evert houdt hem knap tegen en weet de partij te winnen.

Thijs Eijkelenboom Marc Breuker

Beide spelers lieten eerder al zien dat zij snel hun partij konden spelen. Nu zij tegen elkaar zaten zat het tempo er ook goed in. Thijs is degene die het sterkte blijkt te zijn en de partij wint.

 

  

Toegevoegd op: 06-03-2016 21:04 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Wouter Sosef

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl