HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslag van de partijen in ronde 3 van de HF pupillen Alblasserdam

Daniël den Hertog – Renco Oostindjer

Beide spelers hadden een langevleugelopsluiting, maar Renco heeft meer overwicht in het centrum. Dit breidde hij sterk uit met een aanval naar veld 23 en zette daarmee de 16 schijven van Daniël vast. Alleen door een noodredding naar dam kon Daniël zich nog bevrijden. Toen hij dat niet zag, kwam hij drie schijven achter. Daniël hield het nog lang vol, maar uiteindelijk had Renco de overhand en blijft zo de enige met een 100% score.

Stand zie figuur 1.

Noël Neve – Gijs Mouthaan

In een klassieke stand nam Gijs een hielslag om een schijf voor te komen. Gijs kwam echter goed weg, want door het gat op veld 13 wat hierdoor was ontstaan kon Noël een twee om drie naar dam uithalen, wat hij niet deed. Gijs had vervolgens de overhand en toch aanvaarde hij remise toen Noël dit aanbood.

Gökhan – Emre Hageman

In deze Haagse strijd speelde beide spelers aanvallend en namen een flankaanval. De aanval van Gökhan stond onder druk, maar hij had nog voldoende verdediging. Uiteindelijk breidde hij dit uit naar een centrumaanval. Gökhan was de eerste die doorbrak, Emre kon na een offer even later ook naar dam toe. In een 4 om 3 eindspel werd remise aanvaard.

Mirthe Verheijen – Myrthe Kraaijeveld

Mirthe en Myrthe zijn de beide dames in deze halve finale groep. In hun onderlinge strijd had Mirthe V een gevaarlijke stand met het pootje van schijven 24,30,34,35. Daar wist Myrthe K. van te profiteren. Haar schijf voorsprong breidde Myrthe verder uit, ze haalde dam en sloot de partij af door een rondslag, waardoor alle witte schijven van het bord verdwenen.

Niels Breuker – Jan Kornilov

In het middenspel schoof Niels gevaarlijk zijn schijf naar veld 23. Toen Jan deze schijf afruilde, koos hij voor een verkeerde volgorde van slaan. Niels kon door de vrije zet die hij had gekregen profiteren en een drie om drie naar dam was het gevolg. Jan probeerde via de rechterzijde door te breken en dit lukte alleen door een dubbeloffer. Niels leek genoeg schijven te hebben om Jan onder druk te zetten en een remise aanbod van Jan werd afgewezen. Toen Jan echter door een rondslag met de dam vier schijven veroverde, bood Niels remise aan. Dit aanbod werd door Jan weer afgeslagen. Tot enkele zetten later toch remise overeen werd gekomen.

Lev Gilevych – Yaroslav Gilevych

Ook in de halve finale moeten de broers Gilevych tegen elkaar aantreden. Het leek lange tijd remise te worden, tot Yaroslav in een 7 tegen 7 stand ineens een een om twee uithaalde. Even later kreeg Lev door een plakker (ten koste van twee schijven) toch een vrije doorloop naar dam. Het werd een vijf tegen twee eindspel, maar Lev kon voldoende schijven van Yaroslav afpakken. In een 3-1 eindspel werd het toch remise.

Roald Scheper – Brent van Leenen

In een klassieke stand kwam Brent door een kaatsingszet een schijf voor. De aanval op de overgebleven schijf van Roald op veld 24 leverde een tweede schijf voorsprong op. Toch moest Brent goed op blijven letten, want Roald was niet van plan om op te geven. Hij had een verre schijf op 15 gekregen en zette alles in om op dam te komen. Het bleek niet genoeg en uiteindelijk was de winst toch voor Brent.

Marc Breuker –Wilmer Oostindjer

Marc combineert knap naar dam. Maar in de overgebleven stand staan er geen schijven meer op zijn lange vleugel. Daar probeert Wilmer van te profiteren, hij probeert op dam te komen. En met succes want hij weet remise te bemachtigen.

Evert Florijn – Kasper Barentsen

Na een drie om drie naar dam, zet Kasper snel de partij om in twee punten.

Zie figuur 2. 

  

Toegevoegd op: 06-03-2016 20:38 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Lieke Vreugdenhil

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl