HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslag van de partijen in ronde 2 van de halve finale pupillen in Alblasserdam

Kasper Barentsen Thijs Eijkelenboom

Aangezien beide spelers snel spelen en veel ruilen, vlot de partij al snel. Al snel biedt Kasper remise aan. Zo komen beide jongens tot het eerste gelijkspel van het toernooi.

Yaroslav Gilevyc Luc de Kruijf

Yaroslav bereikte een snelle voorsprong door een doorbraak naar veld 10. De verdediging kostte Luc twee schijven. Hij probeerde aanvallend dit verlies nog te compenseren, maar steeds redde Yaroslav zich daaruit. Ondanks een drie om drie doorbraak van Yaroslav probeerde Luc opnieuw door te breken, maar ook dit maal zonder succes.

Myrthe Kraaijeveld- Evert Florijn

In een gelijk opgaande partij hebben beide spelers veel randschijven. In een 6 tegen 6 stand lijkt Evert meer tempi te hebben, toch breken ze beiden door naar dam. Een kleine voorsprong is er voor Myrthe, maar Evert wint deze twee schijven terug. Met allebei een dam en drie schijven wordt het gelijkspel.

Wilmer Oostindjer Roald Scheper

In een halve hekstelling die Wilmer heeft ingenomen, slaat Roald toe met combinatie naar dam. Twee punten zijn voor Roald.

Gijs Mouthaan Mirthe Verheijen

In een volle stand dreigen beiden vast te lopen. Dan slaat Gijs toe met een dam naar veld 47. Vervolgens kan Gijs steeds meer schijven rapen en moet Mirthe opgeven.

Marc Breuker Daniel den Hertog

Danil had al gewonnen voor de eerste opmerking over hun partij werd genoteerd.

Nol Neve Niels Breuker

Nol kwam net als in de eerste ronde opnieuw snel schijf voor.  Toen Niels vervolgens een moment niet oplette volgde een simpele 1 om 3 naar dam. Dat was de tweede snelle winstpartij voor Nol.

Jan Kornilov Gkhan Bagci

Zie figuur 1: Na 48-42, volgde de klapper waarmee Gkhan won: 14-20,22-28,12-18.

Renco Oostindjer Brent van Leenen

Net als zijn broertje stond ook bij Renco een halve hekstelling op het bord. Brent maakte een fout, maar Renco mist de combinatie. Brent probeert via de flank richting dam te komen, maar uiteindelijk gaat toch Renco er met de winst vandoor.

Zie figuur 2: Gemiste combinatie na 48-42?: 22-28, 12-17

Emre Hageman Lev Gilevych

Toen deze twee jongens tegen elkaar startte, verwachtte men een topwedstrijd. Dat brachten ze ook tot uitvoer. In deze tweede ronde waren ze als laatste bezig. In het middenspel lieten ze elkaar geen ruimte. Uiteindelijk in een laat klassieke stand speelt Lev 27-21, waardoor Emre schijf 28 kan aanvallen, en doorlopen naar dam. Lev offert eerst aan de linkerzijde een schijf om door te breken. Vervolgens volgt een tweede doorbraak aan de andere kant van het bord, als ook daar een schijf geofferd wordt. Emre houdt uiteindelijk teveel schijven over. Met zijn dam houdt hij de eerste doorbraakpoging tegen en de overige vier schijven pakken uiteindelijk de dam van Lev af.

Te veel schijven voor Emre. Houdt met dam schijf tegen, overige 4 schijven pakken uiteindelijk dam van Lev af. 

  

Toegevoegd op: 06-03-2016 20:11 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Rick Bakker

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl