HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Partij verslagen

Verslagen ronde 1

In de eerste speelronde van de halve finale pupillen gebeurde al genoeg spektakel op de borden. In willekeurige volgorde de partijen van deze dag.

Evert Florijn-Emre Hageman

Evert en Emre begonnen de dag met een partij waarbij diep nagedacht werd. Beide namen zij het kerkhofveld in en dat leidde tot gevaarlijk spel. Emre wist het beste van deze complexiteit te profiteren. Hij viel het schijf op veld 30 aan, Evert kon niet verdedigen en Emre sloeg van 24x35 en kwam een schijf voor. De stand bleef lastig voor Evert, vooral zijn lange vleugel stond opgesloten. Na een nieuwe aanval van Emre en heel wat slaan, moest Evert opgeven.

Daniel den Hertog ĖMirthe Verheijen

Snel gingen de eerste schijven van het bord in de partij tussen DaniŽl en Mirthe. Lang bleef het gelijk, maar uiteindelijk wist Mirthe door te breken naar veld 6. DaniŽl probeerde te verhinderen dat ze dam kon halen. Uiteindelijk kreeg Mirthe toch de winst in handen.

Jan Kornilov- Kasper Barentsen

Op het bord stond een halve hekstelling voor Jan, met blokkade van de lange vleugel van Kasper. Kasper kon geen kant meer op en Jan won de partij.

Lev Gilevych- Myrthe Kraaijeveld

Lev ontwikkelt en sterk centrum en Myrthe speelt steeds meer schijven naar de rand. Dit biedt Lev de mogelijkheid om steeds verder aan te vallen via het centrum. Myrthe probeert nog terug te ruilen om voldoende verdediging te krijgen. Als dit niet lukt, breekt Lev toch door en wint de partij.

Wilmer Oostindjer-Brent van Leenen

In partij met centrumspel/klassiek, loopt Brent achter een vooruitgeschoven schijf van Wilmer. Eigenlijk was deze aanval niet goed en kon Wilmer een damcombinatie uitvoeren. Beide dreigen vervolgens met diverse zetjes en even lijkt Brent in de problemen te komen bij de dreiging om het schijf op veld 13 weg te halen en naar dam te slaan. Maar hij redt zich er knap uit en dan weet hij de partij uit te spelen door tot twee maal toe dam te halen en Wilmer te blokkeren.

Gijs Mouthaan Ė Marc Breuker

In een wedstrijd waar veel geruild wordt, weet Gijs uiteindelijk door te breken, dam te halen. Gijs wint dan ook de partij van Marc.

GŲkhan Bagci ĖThijs Eijkelenboom

In een klassieke partij, moet Thijs erg oppassen want hij heeft een volle lange vleugel. Via een coup Royal actige zet, offert Gokhan een schijf maar komt wel op veld 7. Dan wordt het spannend, vanwege de enorme tijdnood waarin GŲhkan verkeert. Thijs heeft nog remise kansen gehad, maar uiteindelijk weet Gokhan toch zijn partij te winnen.

Roald Scheper Ė Renco Oostindjer

In een lastige klassieke stand moeten beide jongens zoeken naar de overgebleven mogelijkheden. Roald heeft meer vleugelcontrole en hij denkt via een eerste ruil naar 22 en dan naar 17 naar voren te komen. Maar hij mist een een om drie die Renco uithaalt. De doorbraak van Roald kost nog een schijf en zo wordt het overmacht voor Renco die de partij wint.

Luc de Kruijf Ė Niels Breuker

In een spannend en gelijkopgaande partij moet Niels zijn aanval steeds verdedigen. Hij lijkt door te breken, maar Luc houdt hem slim tegen. Dan is de vraag in een 7 tegen 7 stand, wiens verdediging het beste staat. Het blijkt die van Niels. Het eindspel wordt een vier tegen twee variant, waarin Luc remise moet maken. Als hij dit niet doet, maakt hij een fout en Niels pakt zijn dam af en wint de partij.

Yaroslav Gilevych ĖNoŽl Neve

Al heel snel is er voordeel voor NoŽl, al na drie zetten komt hij een schijf voor. Als een speer bouwt hij zijn voordeel verder uit. NoŽl weet als eerste een winstpartij te noteren. Toegevoegd op: 06-03-2016 16:31 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Albert Hendrik Snijder

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl