HF NK Pupillen
HF NK Pupillen
HF NK Pupillen

Jeugd HDC

Historie

In 1984 startte de Hoogeveense Dam Club met een jeugdafdeling. Na een gezapig begin met alleen wat onderlinge wedstrijden veranderde dit in 1987 ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Tijdens het jeugdtoernooi dat ter gelegenheid van dit jubileum gehouden werd, kwam er zo maar een groot talent binnenwandelen. Hiermee werd een ommezwaai ingezet. Binnen een aantal jaren hadden we twee nationale pupillenkampioenen en diverse ereplaatsen. 

In 1989 werd Hans Thio kampioen van Nederland en broer Paul deed hem dat twee jaar later na. Ook broer Chris behaalde het erepodium en Maarten Wichgers kwam er dichtbij. 

Na een aantal rustige jaren traden opnieuw drie broers op het erepodium, de gebroeders Palmans. JoŽl was bijna de eerste nationale welpenkampioen maar hij miste op het beslissende moment de winstgang. Ook Maikel en Zainal lukte het op het erepodium te komen. Nationaal kampioen werden ze alleen als team. Samen met Pim Mostert pakten ze het goud nadat een jaar ervoor het met Irene Stoppels voor Pim net niet gelukt was. 

De afgelopen tijd hebben we andermaal een toptalent op de club: Nick Waterink. Hij behaalde al eens zilver op het welpentoernooi, een bronze plek op het WK pupillen en werd in 2012 Nederlands kampioen tevens bij de pupillen.

Vanaf 2013 werd er nieuw leven geblazen in de jeugdclub, en met succes! Een actieve werkgroep heeft alle uithoeken van Hoogeveen afgezocht naar nieuwe jeugdleden, wat resulteerde in een jeugdclub van circa 30 enthousiaste en talentvolle jeugdspelers!

Tot op heden is er, door een sterk jeugdbeleid, een ledenbestand van 65 jeugdleden! Onder de 65 jeugdleden zit beoordevol talent. Zo hebben veel jeugdspelers individuele topprestaties geleverd op nationaal als internationaal niveau. Met als toppunt de Europese sneldamtitel van Nicole de Vries.

Website Damclub HoogeveenToegevoegd op: 22-02-2016 14:55 door locatiebeheerder Hoogeveen

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

Sara van Lenthe

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl