NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 9: Wouter Morssink kampioen!

Na jaren van 'net niet', is Wouter dan eindelijk kampioen geworden. Al na een paar minuten kwam hij een schijf voor tegen Nick Waterink, die zijn toernooi helaas niet had. Hij kwam niet meer in de problemen en maakte het keurig af. Met vooral mooi en degelijk centrumspel is Wouter een zeer terechte kampioen. Knap werk en gefeliciteerd!

Voor de concurrenten Jitse en Wouter Wolff was de schijfwinst een fikse teleurstelling. Daardoor was de titel voor hen verder weg dan ooit. Dus moesten ze strijden voor de tweede plaats. Er ontstond een spannend middenspel vanuit de Kelleropening. Naar eigen zeggen ging het na 32.18-22? bergafwaarts met Jitse. Wouter bouwde een sterke centrumaanval op en maakte het keurig af. Na zijn nederlaag tegen Berke was de tweede plaats het hoogst haalbare voor Wouter. En met zo'n afsluitende partij mag hij daar best trots op zijn. Jitse had natuurlijk op meer gehoopt. Hij is gewoon een sterke speler met interessante spelopvattingen die altijd de strijd aan gaat. Dan kan het ook tegen zitten en kun je vierde worden. Volgende keer beter!

Vierde? Is pupil Berke dan derde geworden? Jawel hoor. Ook zijn laatste partij won hij vakkundig. Met het lokkertje 13.14-19?! wist hij Jeroen te verleiden tot 14.30-24? en combineerde hij naar dam. Een bijzonder knap resultaat van 'reuzendoder' Berke! Hopelijk ontwikkelt hij zich goed door en blijft hij ons verblijden met mooi aanvalsspel. En Eva Houtjes voegde daar de wens aan toe dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen, maar daar lijkt geen sprake van te zijn. Voor Jeroen was het een leerzaam toernooi. Hij was offerkoning en genoot zichtbaar van het toernooi en de gezelligheid er om heen.

Thijs en Vincent speelden een interessante partij. Vooral Thijs kwam aardig op stoom in de tweede helft van het toernooi. Eerst dichtbij winst tegen Wouter Morssink en nu een sterke partij tegen Vincent. Als het toernooi nog een week had geduurd, was Thijs misschien kampioen geworden. In ieder geval zouden we dan nog een week hebben kunnen genieten van zijn mooie verhalen en gelach! Bij Vincent kwamen de puzzelstukjes niet helemaal bij elkaar deze week. Hij heeft interessante spelopvattingen, veel ideeėn en speelt creatief. En dat laat zien dat hij wat in zijn mars heeft!

Marco had een wat wisselvallig toernooi, maar liet ook in zijn partij tegen Dirk Vet zien dat hij wel degelijk kan dammen! Vanuit de opening kreeg hij voordeel en even later een goede kettingstelling. Hij liet zijn voordeel wat verwateren en het werd remise. En natuurlijk moeten we Dirk als pupillenkampioen van vorig jaar niet uitvlakken, want die versla je niet zomaar!

Prijsuitreiking
Bij de prijsuitreiking complimenteerde Roel Boomstra de spelers met hun inzet en reikte samen met Alex Mathijsen de prijs uit voor mooiste partij. Dat was de strijd tussen Thijs Verboon en Nick Waterink. Nick won de partij, maar beiden kregen een jaarabonnement op de Hoofdlijn. Zo ging ook Nick niet met lege handen naar huis, waar hij qua eindstand op meer had gerekend. Verder werden de nodige mooie woorden gezegd heen en weer en werden de spelers in het zonnetje gezet. Met mooie bekers, op de foto met Roel en een pakketje met Groninger producten. De meest blije van allemaal was natuurlijk Wouter Morssink, die een grijns had van oor tot oor. En zo was het NK dan echt afgelopen.

Tot slot: we wensen alle deelnemers aan EK en WK veel succes toe!Toegevoegd op: 18-07-2015 18:10 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Wouter Wolff

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl