NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 4

Slaat de vermoeidheid al een beetje toe? Het is pas de tweede dubbelrondige dag, maar er waren toch een paar opzichtige fouten. Hopelijk is dit geen voorbode voor de zware dag van morgen!

Marco ging al op de 20e zet in de fout. Het achterloopje op de voorpost was eenvoudig verhinderd. Thijs profiteerde natuurlijk en voerde het vervolg feilloos naar winst.

De fout van Jitse was nog opzichtiger. De damcombinatie was niet heel moeilijk. In het vervolg gebeurde nog wel wat onreglementairs. Jitse gaf een tweede dam en ving die weer. Beide misten, dat Berke door kon slaan! De winst voor Berke kwam overigens niet meer in gevaar.

In een moeilijke klassieke stand ging Vincent naar het kerkhofveld. Met een ogenschijnlijk simpel ruilte bracht Wouter een vervelende dreiging aan de orde. Met wat kunst en vliegwerk (31. 03-08) was het misschien nog houdbaar, maar met de partijzet was het meteen schijfwinst voor Wouter en even later ook partijwinst.

Bij Nick en Wouter gebeurde op het laast van alles. Nick speelde voor zijn doen vrij rustig en Wouter probeerde druk te zetten op de lange vleugel. Dat plan werd eenvoudig geneutraliseerd en op de 39e zet had Wouter de remiseruil moeten nemen. Hij ging echter vol door op winst, maar dat had zo maar verkeerd uit kunnen pakken. Het geplande offer met doorbraakkansen was behoorlijk lek. Na een tweede (schijn) offer was er zowaar een winnende positie voor Nick ontstaan. Volgens Kingsrow dan. In de praktijk werd het een gelijkwaardige remise.

Jeroen van den Brink pakte zijn eerste puntje tegen Dirk. En ook nog op een mooie manier. Dirk had Jeroen in de halve hekstelling genomen en dat leek behoorlijk sterk. Jeroen vond een mooi offer en won even later een schijf terug. Dirk leek nog kansen te hebben, maar Jeroen offerde heel koelbloedig weer een schijf en het puntje kwam niet meer in gevaar.Toegevoegd op: 15-07-2015 16:43 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Nick Waterink

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl