HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten

De finale

Ronde 7 is de laatste en allesbeslissende ronde. Nick Waterink staat comfortabel aan kop met 2 punten voorsprong op Tom Knapen. En die staat 1 punt voor op Jeroen van den Brink, zijn tegenstander in deze ronde, en 2 punten voor op Tom Molenaar.

De eerste beslissing om de bekers viel al snel. Nick Waterink strafte een onzorgvuldige zet van Tom Molenaar af. De combinatie kostte Tom twee schijven. Hij speelde nog een aantal zetten door, maar gaf toen wijselijk op. Nick wint dus de beker voor de 1e prijs en plaatst zich als eerste voor de NK Finale.

Thomas Hanhart liet een mooie kans op een overwinning lopen tegen Jelle van Dijk.Van deze partij is geen notatie gemaakt.

De laatste alles beslissende partij voor plaatsing voor het NK was bloedstollend. Tom Knapen had genoeg aan een remise tegen Jeroen van den Brink. Maar ergens ging het fout. Tom's hangschijf op veld 40 bleek een achilleshiel. De witte achterloop op zet 31. 39-33 combineerde zwartspeler Jeroen knap om in een doorbraak zonder schijfverlies. Het was vanaf dat moment lastig voor Tom om nog een gelijkmaker te forceren. En dat lukte uiteindelijk ook niet. Daarmee werd Jeroen tweede en klasseerde zich evenals Nick voor het NK. Tom Knapen eindigde als derde.

Toegevoegd op: 16-05-2015 14:34 door locatiebeheerder Laren

14-05-2015

Aspiranten Algemeen
Hazerswoude, Laren en HeerdeAanvang: 10:00 uur

Tamar Visser

Met dank aan:

Eye-T Webdesign
Muziekhuis Souman
Grand Café Bistro-rant<br>´t Langenbaergh
Van Guilik
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Samen Sterk - Hazerswoude dorp  DEZ - Laren  Eye-T Webdesign / OG - Wapenveld  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl