HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten

Slopend einde in 4e ronde

In de 4e ronde begon de vermoeidheid toe te slaan. Als het niet bij de spelers was, dan wel bij de toeschouwers. Zo nu en dan een oogje dicht al zittend op de bank. Spannend was het zeker. Even de zaal verlaten en je had weer wat gemist.

Thomas Hanhart kwam in een lastige hekstelling te staan. Toen Jeroen van den Brink dreigde door te lopen naar dam, verzuimde Thomas op de 33e zet dit tegen te gaan. Nadat Jeroen op dam kwam, was het vechten tegen de bierkaai voor Thomas.

De 23e zet van witspeler Jelle van Dijk was een achterloop. Ze zijn niet altijd fout, maar dit keer wel. Via een plakker wist Bart Westerveld een schijf voorsprong af te dwingen. Daarna kwam Jelle positioneel steeds meer in de problemen.

Tom Molenaar speelde vermoedelijk een foutzet op de 38e zet. Hij kwam twee schijven achter na een tussenloop. Maar het kon ook een lokzet zijn, want door een extra offer kreeg hij vrije doorloop naar dam. Op de 47e zet speelde hij zijn dam naar veld 1. Had hij naar veld 12 gespeeld, was zijn voorsprong met 1 schijf geslonken. Doordat zwart op een belangrijk moment zijn damlijn blokkeerde kreeg witspeler Tom Knapen een kans zijn aanval nieuwe impulsen te geven. Met een aanlokkelijke 1 om 2 ruil voor Tom M. wist Tom K. een winnend 4 om 2 dameindspel op het bord te toveren, mede omdat de zwarte dam op de verkeerde plek op de lange lijn stond.

Toegevoegd op: 14-05-2015 17:14 door locatiebeheerder Laren

14-05-2015

Aspiranten Algemeen
Hazerswoude, Laren en HeerdeAanvang: 10:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Eye-T Webdesign
Muziekhuis Souman
Grand Café Bistro-rant<br>´t Langenbaergh
Van Guilik
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Samen Sterk - Hazerswoude dorp  DEZ - Laren  Eye-T Webdesign / OG - Wapenveld  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl