NK Welpen
NK Welpen

Wedstrijdbepalingen

Wedstrijdbepalingen NK Welpen Algemeen

1.     Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2.    Het speeltempo bedraagt 10 min + 10 seconde per zet per persoon per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld. De aanvangstijd is in het programma vastgesteld.

3.    Er is geen arbitrage.

4.    Noteren is niet verplicht.

5.    De paringen worden vastgesteld volgens het Zwitsers systeem. Er worden negen ronden gespeeld.

6.    De eindstand wordt als volgt bepaald:

a.  Het hoogste aantal wedstrijdpunten.

b.   Indien dan nog geen beslissing is verkregen en alleen wanneer er rechten aan zijn verbonden of een visuele prijs, wordt er een barrage gespeeld met een tempo van 5 min + 5 sec per persoon per partij. Volgens een enkelvoudig rooster wanneer het 3 of meer spelers betreft. Indien het 2 spelers betreft, worden er 2 partijen gespeeld. Indien er dan nog geen beslissing verkregen is, wordt doorgespeeld volgens het “sudden-death” principe (spelen met bovengenoemde bedenktijd tot een beslissing is verkregen).

c.   Indien er geen rechten aan verbonden zijn achtereenvolgens: eerst het hoogste aantal weerstandspunten (de som van scores van de tegenstanders), daarna het hoogste aantal Sonnenborn Berger punten (tweemaal de scores van de spelers van wie is gewonnen plus eenmaal de scores van de spelers tegen wie remise is gespeeld).

1.     De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK jongens welpen

2.    De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het WjK jongens welpen Tijdens de ronden mag door de spelers, anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding, niet worden gesproken.

3.    De wedstrijdleiding berust bij de coördinator jeugdzaken van de KNDB. De arbiter stelt de uitslag van de partij vast en registreert en rapporteert de uitslag van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding. De definitieve uitslag van de wedstrijd wordt vastgesteld door de wedstrijdleiding.

Toegevoegd op: 07-04-2015 16:38 door Damclub Hoogeveen

16-05-2015

Welpen Algemeen
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Marjory Feyt

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bakkerij Faber
ZZP Weg Er Mee
Kreeft
Bruins Administratiekantoor
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl