HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten

Voorwoord Laren

Damvereniging Denk En Zet Laren organiseert vanaf Hemelvaartsdag voor het eerst een Halve Finale Nederlands Kampioenschap voor aspiranten (algemeen). Wij zijn dan ook trots dat wij dit KNDB-toernooi, over twee dagen verspreid, mogen begeleiden. De speelzaal is bij het vernieuwde Grand Café Bistro-rant 't Langenbaergh in het hartje van ons levendige Gelderse dorp.

Onze damvereniging is opgericht in 1937 en vierde in 2012 haar 75-jarig jubileum door o.a. een simultaan tegen Ton Sijbrands te organiseren. De jeugdafdeling van onze club bestaat ook al heel lang. Zo rond 1954 werd voor het eerst een schooldamkampioenschap georganiseerd. In het seizoen 1960-1961 werd ons toenmalig jeugdlid Johan Haijtink jeugdkampioen van Gelderland en 10e van Nederland. Johan is daarna KNDB-directeur geweest en nu is hij weer lid van onze club.
In 1965 werd al eens een jeugdtoernooi in Vorden gewonnen. Sinds 1999 hebben wij voor de schooldammers zowel pupillen als welpen deelnemers. In 2002 plaatste een welpenteam van de CBS De Rank uit Lochem zich voor het eerst voor de finale van het NK schooldammen. En sinds dat jaar hebben wij bijna elk jaar wel een team mogen afvaardigen naar het NK. Ook hebben wij al jaren een gezond aantal jeugdleden. Dankzij de intensieve training van Johan Haijtink zijn de prestaties goed vooruit gegaan. Zo goed, dat ze afgelopen jaar Gelderse jeugdteamkampioen zijn geworden.

Bij de persoonlijke jeugdwedstrijden zijn ook regelmatig successen te noteren, o.a. door Tom Knapen. In het seizoen 2013-2014 debuteerde DEZ Laren in de Nationale Competitie. In de 2e klasse B werden wij geheel onverwacht kampioen. Tom Knapen werd in onze poule geheel verdiend topscorer, een puike prestatie voor een aspirant.

Met zo’n 20 seniordammers en 6 jeugdleden is DEZ Laren qua clubgrootte een middenmoter. Van de vergrijzing hebben wij relatief weinig last, omdat de leeftijdsopbouw redelijk goed is verdeeld. Ook van een tekort aan kader hebben wij geen last. Met 3 jeugdleiders, een jeugdtrainer en meerdere oproepbare organisatie-assistenten kunnen wij toernooien relatief eenvoudig bemensen. Zelfs op de gemeentelijke schooldamtoernooien op twee woensdagmiddagen. Qua deelname mogen we dan ook niet klagen. Tussen de 120 en 140 deelnemers lukt eigenlijk elk jaar wel in de gemeente Lochem.

Het toernooi begint op donderdag 14 mei op de ‘dauwtrappersdag’ met hopelijk mooi weer. Wij verwachten alle deelnemers, begeleiders en publiek tijdig aanwezig te kunnen heten. We rekenen op een sportieve strijd!

Website Denk en Zet: http://dezlaren.home.xs4all.nl/ 

Grand Cafe Bistro-rant ’t Langenbaergh
Deventerweg 1 7245 AW Laren (Gld)
Tel. 0573 - 40 1209

Toegevoegd op: door

14-05-2015

Aspiranten Algemeen
Hazerswoude, Laren en HeerdeAanvang: 10:00 uur

Dirk Vet

Met dank aan:

Eye-T Webdesign
Muziekhuis Souman
Grand Café Bistro-rant<br>´t Langenbaergh
Van Guilik
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Samen Sterk - Hazerswoude dorp  DEZ - Laren  Eye-T Webdesign / OG - Wapenveld  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl