NK Welpen algemeen
NK Welpen algemeen
NK Welpen algemeen

Wedstrijdbepalingen

Wedstrijdbepalingen NK welpen algemeen

1.    Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2.   Het speeltempo bedraagt 10 min + 10 seconde per zet per persoon per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld. De aanvangstijd is in het programma vastgesteld.

3.   Er is geen arbitrage

4.   Noteren is niet verplicht.

5.   De paringen worden vastgesteld volgens het Zwitsers systeem. Er worden negen ronden gespeeld.

6.   De eindstand wordt bepaald volgens de regels van het Zwitsers systeem:

a.  het hoogste aantal wedstrijdpunten;

b. het hoogste aantal weerstandspunten volgens de Solkov-methode (de som van de scores van de tegenstanders-de punten van de hoogst geŽindigde en laagst geŽindigde tegenstander);

c.  het hoogste aantal SB-punten;

d. indien dan nog geen beslissing is verkregen en alleen wanneer er rechten aan zijn verbonden of een visuele prijs, wordt er een barrage gespeeld met een tempo van 5 min + 5 sec per persoon per partij. Volgens een enkelvoudig rooster wanneer het 3 of meer spelers betreft. Indien het 2 spelers betreft, worden er 2 partijen gespeeld. Indien er dan nog geen beslissing verkregen is, wordt doorgespeeld volgens het ďsudden-deathĒ principe (spelen met bovengenoemde bedenktijd tot een beslissing is verkregen).

7.   De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK jongens welpen 2014 in Wit-Rusland, van 1 tot en met 7 augustus 2014. Deelname is alleen mogelijk binnen Team KNDB.

8.    Talentontwikkeling kan alleen betalen voor zogenaamde NT (nationaal talent). NT krijgen een trainings- en coachprogramma met vooral talentcoach Rik Keurentjes. Henk Stoop betaalt mee via zijn www.damboeken.nl voor de 4 algemene kampioenen, als er niet door de KNDB kan worden betaald. Deze sponsoring is tot een maximum van E.500. De kampioen zal dus nog een deel zelf moeten betalen. De nummers 2 en 3 zullen zelf reiskosten, verblijfkosten, inschrijfkosten en coachkosten moeten betalen. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment E.800. Talentontwikkeling zorgt voor alle communicatie vooraf voor Team KNDB, voor de reis en voor de coaches tijdens het hele toernooi in Wit-Rusland.

9.    De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het WjK jongens welpen 2014 in Estland, van 26 oktober tot en met 1 november 2014. Deelname is alleen mogelijk binnen Team KNDB.

10. Talentontwikkeling kan ook nu alleen betalen voor NT. Dus de nummers 1 en 2 en 3 zullen zelf reiskosten, verblijfkosten, inschrijfkosten en coachkosten moeten betalen. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment E.600. Talentontwikkeling zorgt voor alle communicatie vooraf voor Team KNDB, voor de reis en voor de coaches tijdens het hele toernooi in Estland.

11. Tijdens de ronden mag door de spelers, anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding, niet worden gesproken.

12.De wedstrijdleiding berust bij de coŲrdinator jeugdzaken van de KNDB. De arbiter stelt de uitslag van de partij vast en registreert en rapporteert de uitslag van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding. De definitieve uitslag van de wedstrijd wordt vastgesteld door de wedstrijdleiding.

13.Eventueel voorkomende geschillen worden, na overleg met de betrokken arbiter, beslist door de wedstrijdleiding. Indien het geschil volgens artikel 59 van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB daarvoor in aanmerking komt, kan tegen deze beslissing geprotesteerd worden bij de protestcommissie van de KNDB.Toegevoegd op: 12-05-2014 13:34 door locatiebeheerder Hoogeveen

31-05-2014

Welpen Algemeen
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:30 uur

Snelmenu

>> Informatie
>> Programma

NoŽl Neve

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
ZZP Weg er mee.nl
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl