NK Junioren
NK Junioren
NK Junioren

Simon Harmsma blijft aan top ondanks verlies

Westerhaar - Simon Harmsma handhaaft zich met horten en stoten aan de top van het klassement van het Nederlands kampioenschap dammen voor junioren. De negentienjarige speler verloor in de ochtendronde van Matheo Boxum en won later op de dag van Siebe Kortleven.

De concurrentie slaagde niet te profiteren van de misstap van de heersende kampioen. Emre Hageman noteerde twee remises en blijft de naaste volger van Harmsma. De 18-jarige Hagenaar heeft op de tweede plek gezelschap gekregen van leeftijdgenoot Roland Kreeft uit Hoogeveen. Kreeft versloeg resoluut Siebe Kortleven en boekte in een stabiele partij een puntendeling tegen Hageman.

Op twee punten achter koploper Harmsma loeren de gebroeders Matheo (14) en DaniŽl (17) op kansen. Matheo vloerde met een lichte slagzet Harmsma en behaalde tegen Alex Poliakov een positionele winst door zijn tegenstander een lastig te hanteren voorpost te bezorgen. DaniŽl zwoegde zich in een 4,5 uur lange partij tegen Emre Hageman naar remise. Halverwege het duel had Hageman de winst voor het grijpen maar nam de verkeerde afslag. In partij tegen Sytze Spijker raakte geen moment uit balans.

In het clubhuis van Witte van Moort te Westerhaar pakte de Limburger Melvin Koullen in de partij tegen Sytze Spijker zijn eerste punt.

Toegevoegd op: 01-05-2024 23:33 door Damclub WvM

29-04-2024

Junioren Algemeen
Clubgebouw Witte van Moort
Asterstraat 28
7676 BW Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Snelmenu

>> dag 1
>> dag 2
>> dag 3
>> dag 4
>> dag 5
>> sneldammen
>> slotdag

Matheo Boxum

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl