NK Junioren
NK Junioren
NK Junioren

Harmsma neemt voorsprong in NK dammen Westerhaar

ronde 2

 Simon Harmsma heeft in het Nederlands kampioenschap dammen voor junioren een voorsprong genomen. De heersende kampioen versloeg op de tweede dag zowel Alex Poliakov als Alexei Orsyanko. De student in kunstmatige intelligentie had nog de meeste moeite met de veertienjarige Poliakov. De Brabander kreeg een aanval op zijn korte vleugel voorgeschoteld. In plaats van snel in de tegenaanval te gaan koos Poliakov voor een ogenschijnlijke vereenvoudiging en ging ten onder.

Harmsma wordt na drie ronden op een punt achterstand gevolgd door Emre Hageman. Tegen Melvin Koullen kwamen twee halve hekstellingen op het bord. Na een licht herstel van Koullen leek Hageman volgens het boekje op de overwinning af te steven. De Hagenaar zette zijn tegenstander een zet te vroeg klem waardoor hij nog net kon ontsnappen. Koullen pakte de kans niet en verloor na een misgreep op de 45-ste zet.

Tegen Sytze Spijker liet Hageman de kans liggen op gelijke hoogte te blijven met koploper Harmsma. Op het bord kwam spannend spel met een hoofdrol voor een zwarte voorpost op 36. Hageman had duidelijk het beste van het spel maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Op de 23-ste zet had de Hagenaar met geforceerd spel de winst voor het grijpen.

De beiden nog ongeslagen Roland Kreeft en DaniŽl Boxem delen de derde plaats. Kreeft boekte een belangrijke overwinning op de nog maar veertienjarige maar erg sterke Matheo Boxum. De dammer uit Hoogeveen plaatste een vroege voorpost waarna een spel ontstond met wisselende kansen. In het slotakkoord worstelde Boxum zich naar de damlijn maar kon zich niet meer redden.

Het Nederlands kampioenschap dammen voor junioren vindt tot zaterdag 4 mei plaats in het clublokaal van Witte van Moort te Westerhaar.  

Toegevoegd op: 30-04-2024 23:39 door Damclub WvM

29-04-2024

Junioren Algemeen
Clubgebouw Witte van Moort
Asterstraat 28
7676 BW Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Snelmenu

>> dag 1
>> dag 2
>> dag 3
>> dag 4
>> dag 5
>> sneldammen
>> slotdag

Roland Kreeft

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl