NK Junioren
NK Junioren
NK Junioren

Ronde 5

Ronde 5

Sosef-Spijker; Spijker haalt wederom uit na een sterke aanvalspartij. Sosef kon lang mee, maar hij moet zijn formaties toch een keer verbreken. Op de 36e zet had wit nog een vreemde ruil kunnen nemen (29-23), maar toen dit werd gemist kwam Spijker rond de 40e zet gewonnen te staan. Sosef probeerde het nog een tijdje, maar Spijker speelde steeds de beste zet en won overtuigend.

D.Boxum-Oostindjer; een leuke partij waarin Oostindjer zich liet opsluiten. Hij had niet alle gaten goed gedicht en Boxum plaatste een mooie lokzet; een achteloze achterloop werd beantwoord door een afwikkeling, waarbij beide spelers op dam kwamen. Oostindjer dacht nu de nekslag uit te kunnen delen, maar het tegendeel was waar. Precies waar Boxum op hoopte gebeurde en had hij het laatste woord.

M. Gabbert-Kreeft; na een vlakke opening kwam er een interessant speltype op het bord. Een klein opbouwfoutje zorgde ervoor dat Kreeft de stand open kon breken en op terreinvoordeel ging spelen. Gabbert moest verdedigen, maar de aanval had geen zwaktes en Kreeft bouwde zijn voordeel bekwaam uit en won later.

Harmsma-Hageman; een mooi gevecht die doet denken aan een oude partij van Dibman tegen Verminů Het was moeilijk in te schatten wie de beste kansen had. Uiteindelijk ontstond er zelfs een volstrekt symmetrisch klassieke stand op het bord die als remise te boek staat en er werden ook geen fouten gemaakt dus.

L. Gabbert-M. Boxum; Zou het Boxum lukken om aansluiting te krijgen? Via de Andreiko-variant probeerde Boxum druk te krijgen, maar dat kwam nooit echt van de grond. In het middenspel probeerde hij met een offer zand in de ogen te strooien, maar Gabbert zal de plusschijf op tijd weer terug. Hoewel het nog wel goed leek voor Boxum, hield Gabbert keurig stand en ook in het eindspel bleef ze koelbloedig en pakte verdient een puntje.

Stand aan kop na 5 (van de 9) rondes; Kreeft (9) Harmsma(8) Hageman (7)Toegevoegd op: 04-05-2023 18:01 door Damclub WvM

01-05-2023

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Marie Gabbert

Met dank aan:

Noppers aangenaam fietsen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl