NK Junioren
NK Junioren
NK Junioren

Ronde 1

NK Junioren ronde 1

 Het is een ijzersterk toernooi, met de nrs 2 en 3 van het aspiranten-NK Spijker en Matheo Boxum, maar ook (o.a.) toptalenten als Hageman en Harmsma behoren tot de favorieten.

Spijker speelde een zeer sterke partij tegen Kreeft, die met een aantal stellingsproblemen te kampen had. Op de 31e zet moest Spijker kiezen tussen 2 ruilen. Degene die hij nam gaf Kreeft weer ruimte, ook al zag het er erg krom uit. Na een verrassende doorbraak van Kreeft leek Spijker uit het veld geslagen. Het was nog steeds remise, maar uiteindelijk wist Kreeft met een kleine finesse de punten te incasseren.

Hageman haalde tegen Oostindjer de springer-contra attaque van stal en de voorpost werd er gelijk afgeruild, wat een principiŽle partij beloofde. De aanval van Oostindjer was niet zonder gevaar en de omsingeling van Hageman was erg flexibel. Na een wat minder scherpe zet forceerde Hageman groot voordeel en besloot de partij met de klapper van de dag, waarbij zijn tegenstander hem dit helaas niet uit liet halen.

Matheo Boxum wordt gezien als ťťn van de allergrootste talenten en heeft dit ook al erg vaak laten zien door winsten op grootmeesters of remise tegen wereldtoppers. Sosef was niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en er ontstond een klassiek standje waarbij Boxum op een bepaald moment de stand openbrak. Optisch leek het wel wat te hebben, maar Sosef speelde correct en geen van tweeŽn had echt kansen. Een puntendeling was het resultaat.

DaniŽl Boxum moest tegen Luise Gabbert; Laatstgenoemde nam een flankaanval en bouwde deze met vaste hand uit naar een sterke positie; op het beslissende moment had ze de boel op slot kunnen gooien op de 34e zet (24-29!!) en de winst kunnen behalen, maar nu liet ze een kleine ontsnapping toe en dat is Boxum wel toevertrouwd.

Tot Slot Harmsma tegen Marie Gabbert. Na een agressieve opening van Harmsma (voor de kenners; Kortevleugel opsluiting met Georgiev-ruil (al had technisch gesproken 1 dan op 7 moeten staan)) ontspon er een mooie partij, waarbij Harmsma zich toch moest bevrijden met licht voordeel. Na het onnauwkeurige 31.31-27 (eerst 42-37) forceerde Harmsma schijf en uiteindelijk partijwinst.Toegevoegd op: 03-05-2023 23:02 door Damclub WvM

01-05-2023

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Wouter Sosef

Met dank aan:

Noppers aangenaam fietsen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl