EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije

Weer veel eremetaal voor ‘TeamNL – jong oranje’

Vandaag stond het Europees Kampioenschap Jeugd Rapid op het programma. Bij het Rapid-toernooi wordt gespeeld met een versneld speeltempo van vijftien minuten plus vijf seconden per zet. Net als bij het klassieke toernooi, behaalde het Nederlandse team veel goede resultaten. Morgen staat het Blitz-toernooi op het programma, de prijsuitreiking van het Rapid is eveneens verplaatst naar morgen.

Welpen meisjes

In deze categorie waren geen Nederlandse deelnemers. De top drie in deze categorie is:

1.     Alise Misane (Letland)

2.     Oliwia Gancarz (Polen)

3.     Marika Gancarz (Polen)

 

Welpen jongens

Alexander Glogowski speelde namens Nederland mee in deze categorie. Hij is op een elfde plek geëindigd. De top drie in deze categorie is:

1.     Benas Mendelis (Litouwen)

2.     Maksims Novickis (Letland)

3.     Artemijs Bogdanovs (Letland)

 

Pupillen meisjes

Bij de pupillen meisjes is Yulia Bintsarovska uit Kampen op de eerste plaats geëindigd. Yulia speelde een ijzersterk toernooi en won haar eerste zes wedstrijden. Na twee remises in ronde zeven en ronde acht, was een ronde voor het einde al bekend dat zij de Europees Kampioen zou worden. Als beloning won zij haar laatste ronde ook nog maar eens. Sasha Chumachenko deed ook goed mee. Na haar winstpartij in de laatste ronde maakte zij een flinke sprong in het klassement. Sasha kwam op twaalf punten, evenveel als de nummer drie. Helaas voor Sasha werd zij op het aantal winstpartijen nipt vierde, net geen medaille voor haar. Marlijn Moene eindigde na een wisselvallig toernooi in de middenmoot op een vijftiende plaats. De top drie in deze categorie is:

1.     Yulia Bintsarovska (NEDERLAND)

2.     Kateryna Musiienko (Oekraïne)

3.     Vasylysa Kutsenko (Oekraïne)

 

Pupillen jongens

En nog een Europees Kampioen Rapid! Matheo Boxum toonde zich onverslaanbaar. Hij won maar liefst acht van de negen partijen en speelde één partij remise. Met twee punten voorsprong won hij het goud. Alexei Ovsyanko eindigde op de vierde plek. Het gat met de nummer drie is wel drie punten, waardoor voor Alexei het podium niet haalbaar was. Alex Poliakov speelde een goed toernooi. Helaas voor Alex verloor hij de laatste twee rondes, waardoor hij op een negende plek eindigde. De top drie in deze categorie:

1.     Matheo Boxum (NEDERLAND)

2.     Peteris Kripans (Letland)

3.     Matviei Koliesnikov (Oekraïne)

 

Aspiranten meisjes

Ook bij de aspiranten meisjes heeft Nederland een medaille behaald. De enige deelnemer in deze categorie, Fleur Kruysmulder, behaalde het zilver. Fleur heeft evenveel punten als de nummer één, maar zij is uiteindelijk tweede geworden op Solkov-punten. Gisteren behaalde Fleur nog het brons, betekent dit dat morgen bij het Blitz-toernooi de gouden plak gepakt wordt? De top drie in deze categorie:

1.     Emilia Kello (Estland)

2.     Fleur Kruysmulder (NEDERLAND)

3.     Patrycja Tomczak (Polen)

 

Aspiranten jongens

De twee Nederlanders in deze categorie konden helaas geen gooi doen naar het podium. Roland Kreeft begon het toernooi goed, maar na de verliespartij in de derde ronde tegen Dominik Rubaj werd het lastig. Daniël Boxum had een goede eindsprint met negen punten uit de laatste vier wedstrijden. Hiermee behaalde hij de vijfde plaats. De top drie in deze categorie:

1.     Dominik Rubaj (Polen)

2.     Matas Sketerskas (Litouwen)

3.     Leonardas Gudynas (Litouwen)

 

Junioren meisjes

 Bij de junioren meisjes is het hele deelnemersveld aan elkaar gewaagd. Zo eindigde Nicole de Vries op de achtste plaats (van de negen) met maar drie punten minder dan de uiteindelijke nummer één. Doordat alles dames van elkaar winsten te winnen, ontstond er een spannende strijd. De zusjes Gabbert wisten goed om te gaan met deze strijd en beide zusjes verzamelde negen punten uit acht wedstrijden. Achteraf bleek dit genoeg te zijn voor het podium. Marie Gabbert behaalde het zilver, gevolgd door het brons van Luise: een prachtig resultaat! De top drie in deze categorie:

1.     Triinu Jalg (Estland)

2.     Marie Gabbert (NEDERLAND)

3.     Luise Gabbert (NEDERLAND)

 

Junioren jongens

De junioren jongens schrijven historie door een compleet Nederlands podium. Het sterkst van de drie Nederlandse was wederom Simon Harmsma uit Culemborg. Simon wist drie maal te winnen en niet te verliezen. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor de het goud. Emre Hageman uit Scheveningen behaalde het zilver. Emre verloor in de tweede ronde van Valentin Golubajev, maar wist ook drie keer te winnen. Hiermee behaalde Emre acht punten, evenveel als de nummer drie, Machiel Weistra, maar omdat Emre meer overwinningen had behaalde, werd hij tweede. Machiel Weistra uit Heteren behaalde het brons. Hij wist tweemaal te winnen en niet ter verliezen. Zij belangrijkste overwinning kwam in de vijfde ronde, toen hij Golubajev uit Litouwen versloeg. Hiermee ging hij qua punten over Golubajev heen en die wist hem niet meer in te halen. De oranjegekleurde top drie van de junioren jongens:

1.     Simon Harmsma (NEDERLAND)

2.     Emre Hageman (NEDERLAND)

3.     Machiel Weistra (NEDERLAND)

 

Nog steeds kunnen de spelers van ‘TeamNL KNDB – jong oranje’ niet huiswaarts keren. Morgen staat namelijk het EjK-Blitz op het programma (speeltempo vijf minuten plus drie seconden per zet, per persoon). Wie heeft nog

    

Toegevoegd op: 08-08-2022 22:04 door Team KNDB

01-08-2022

AL Algemeen
Suhan Cappadocia Hotel&Spa

Cappadocia

Aanvang: 09:00 uur

Sasha Chumachenko

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl