EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije

Medailleregen voor ‘TeamNL KNDB – jong oranje’

Vandaag was de laatste dag van het reguliere toernooi, de allesbeslissende dag. De uitslagen en ranglijsten zijn bekend. Spoiler: tweemaal Europees goud voor de Nederlandse enclave! Onderstaand een overzicht van de resultaten. Daarnaast heeft het Nederlandse team het landenklassement gewonnen, een unieke prestatie!

Welpen meisjes

In deze categorie waren geen Nederlandse deelnemers. De top drie in deze categorie is:

1.     Alise Misane (Letland)

2.     Oliwia Gancarz (Polen)

3.     Marika Gancarz (Polen)

 

Welpen jongens

Alexander Glogowski wat de speler die in deze categorie de Nederlandse eer hoog moest houden. Hij is op een tiende plek geëindigd. De top drie in deze categorie is:

1.     Maksims Novickis (Letland)

2.     Arvo Krebe (Letland)

3.     Ihor Melikhov (Oekraïne)

 

Pupillen meisjes

Bij de pupillen meisjes staan maar liefst twee Nederlandse deelneemsters op het podium. Yulia Bintsarovska behaalde het zilver en Sasha Chumachenko greep het brons. De kampioene uit de categorie komt uit Letland en heet Malvine Misane. Marlijn Moene won haar laatst partij en eindigde op een keurige negende plaats. De top drie in deze categorie is:

1.     Malvine Misane (Letland)

2.     Yulia Bintsarovska (NEDERLAND)

3.     Sasha Chumachenko (NEDERLAND)

 

Pupillen jongens

Nederlander Matheo Boxum heeft het zilver gepakt bij de pupillen jongens. Hij eindige met evenveel punten als de nummer één: Peteris Kripans uit Letland. Echter behaalde zijn tegenstander één Solkov punt meer, waardoor Matheo genoegen moest nemen met het zilver. Alexei Ovsyanko had voor deze ronde ook nog medaillekansen, maar hij verloor van de uiteindelijke nummer één. Alex Poliakov verloor de laatste ronde en is geëindigd op de twaalfde plaats. De top drie in deze categorie:

1.     Peteris Kripans (Letland)

2.     Matheo Boxum (NEDERLAND)

3.     Matviei Koliesnikov (Oekraïne)

 

Aspiranten meisjes

Ook bij de aspiranten meisjes heeft Nederland een medaille behaald. De enige deelnemer in deze categorie, Fleur Kruysmulder, behaalde het zilver. Fleur heeft evenveel punten als de nummer twee, maar ook zij is uiteindelijk derde geworden op één Solkov-punt. De top drie in deze categorie:

1.     Myja Plestyte (Litouwen)

2.     Nona Nano (Estland)

3.     Fleur Kruysmulder (NEDERLAND)

 

Aspiranten jongens

Bij de aspiranten jongen is Roland Kreeft uit Hoogeveen Europees Kampioen geworden. Roland ging lange tijd gelijk op met de nummer twee, Dominik Rubaj uit Polen. In de laatst ronde won Roland, terwijl Rubaj remise speelde. Hierdoor stelde Roland het goud veilig. De andere Nederlander in deze categorie, Daniël Boxum, eindigde op een achtste plaats. De top drie in deze categorie:

1.     Roland Kreeft (NEDERLAND)

2.     Dominik Rubaj (Polen)

3.     Leonardas Gudynas (Litouwen)

 

Junioren meisjes

De start van de junioren meisjes was niet wat zij ervan hadden verwacht. Maar, de meiden hebben een prachtige eindsprint laten zien. Luise Gabbert uit Bennekom bekoorde deze eindspurt met het zilver. Luise won haar laatste drie partijen, hiermee kwam zij op elf punten terecht. De uiteindelijke nummer drie en nummer vier hadden ook elf punten. Aangezien Luise de meeste overwinning behaald heeft, werd zij tweede. Zij kreeg hierbij hulp van haar zus, Marie Gabbert, die in de laatste ronde de uiteindelijke nummer vier, Triinu Jalg uit Estland op remise wist te houden. Marie eindigde op een achtste plaats. De derde Nederlandse, Nicole de Vries behaalde een mooie vijfde plaats. De top drie in deze categorie:

1.     Rita Packauskaite (Litouwen)

2.     Luise Gabbert (NEDERLAND)

3.     Emilja Batkovskaja (Litouwen)

 

Junioren jongens

De kampioen bij de junioren jongens was één ronde voor het einde al bekend. Simon Harmsma uit Culemborg had een onoverbrugbare marge met zijn concurrenten, dat hij niet meer te achterhalen was. Een smetje op het kampioenschap van Simon was dat hij in de laatst ronde verloor van de uiteindelijke nummer twee, Valentin Golubajev. Nederlander Emre Hageman uit Scheveningen maakt met een bronze plak het podium compleet. Machiel Weistra uit Heteren kwam in de laatste ronde niet verder dan remise tegen de nummer laatst: Matas Sketerskas. Hij moet hierdoor genoegen nemen met de vijfde plaats. De top drie van de junioren jongens:

1.     Simon Harmsma (NEDERLAND)

2.     Valentin Golubajev (Litouwen)

3.     Emre Hageman (NEDERLAND)

 

Het reguliere toernooi is hiermee ten einde. Maar de spelers van ‘TeamNL KNDB – jong oranje’ kunnen nog niet naar huis. Morgen staat het EjK-Rapid op het programma (versneld speeltempo) en overmorgen nog het EjK-Blitz (zeer versneld speeltempo). Er zijn nog voldoende medailles te verdelen!

 

Toegevoegd op: 07-08-2022 16:10 door Team KNDB

01-08-2022

AL Algemeen
Suhan Cappadocia Hotel&Spa

Cappadocia

Aanvang: 09:00 uur

Simon Harmsma

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl