EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije

Het toernooi is over de helft

Gisteren stond, net als eergisteren een dubbele ronde op het programma. Dat betekende een loodzware opgave voor ‘TeamNL KNDB – jong oranje’, in de Turkse hitte. Na de twee rondes van gisteren is het toernooi over de helft.

Welpen jongens

Alexander Glogowski is gisteren blijven steken op twee punten. In de ochtendronde verloor hij van Benas Mendelis. Bij de welpen jongens werd er gisteren maar één ronde gespeeld. Hierdoor kon Alexander in de middag genieten van wat vrije tijd. Vandaag staat Jakob Kalinowski uit Polen als tegenstander ingepland. Weet Alexander vandaag wat punten bij elkaar te sprokkelen?

 

Pupillen meiden

Yulia Bintsarovska en Sasha Chumachenko doen op dit moment mee bij de bovenste plekken. Yulia wist gisteren haar beide partijen te winnen en staat momenteel derde met acht punten. Met één puntje minder staat Sasha op de vierde plaats. Vandaag een belangrijke dag, want Yulia neemt het op tegen de koploper en Sasha probeert de nummer vijf, Banu Ali uit Azerbeidzjan te verslaan. Marlijn Moene staat momenteel met vier punten uit vijf wedstrijden op de zestiende plek. Vandaag mag zij het opnemen tegen Keity Kurik uit Estland.

 

Pupillen jongens

Bij de pupillen jongens heeft Matheo Boxum de aansluiting bij de top gevonden door in de ochtend te winnen van de Nederlander Alex Poliakov en in de middagronde te winnen van (de als hoogst geplaatste) Peteris Kripans. Dat maakt dat Matheo gisteren een grote sprong in het klassement heeft gemaakt en momenteel tweede staat. Momenteel staat Matvey Koliesnikov uit Oekraïne op de eerste plaats. Vandaag mag Matheo het tegen hem opnemen. Alexei speelde gisteren remise tegen Ivan Surov en in de middagronde won hij van Hugo Franek. Dat maakt dat Alexei met zes punten de zevende plaats bezit. Vandaag mag Alexei tegen Augustas Gainovskis, die momenteel vijfde staat. Een belangrijke wedstrijd voor Alexei om de aansluiting met de top te vinden. Alex heeft nu vijf punten uit vijf wedstrijden. Zoals gezegd verloor hij in de ochtendronde van Matheo. In de middagronde wist hij zich te herstellen en won hij van Arturas Sabaliauskas. Voor Alex is dit toernooi nog veel mogelijk, aangezien hij een heel hoge weerstand (aantal punten van de tegenstanders bij elkaar opgeteld) heeft. Alex heeft namelijk al tegen de nummer één en de nummer twee gespeeld.

 

Aspiranten meisjes

Fleur Kruysmulder doet nog steeds goede zaken. Gisterochtend won zij van Polina Gerasimova uit Letland. De aspiranten meisjes spelen acht rondes, in plaats van negen rondes. Daardoor was Fleur gisterenmiddag vrij. Fleur staat nog steeds op de eerste plaats, met een punt meer dan de nummers twee en drie. Vandaag mag zij het opnemen tegen Nona Nano, de nummer drie uit Estland.

 

Aspiranten jongens

Ook de aspiranten jongens doen het goed. Roland Kreeft staat momenteel nog steeds op de eerste plaats, samen met de Pool Dominik Rubaj. In de ochtendronde won Roland van Marco Stipcevich. Evenals bij de welpen en bij de aspiranten meisjes worden er acht rondes gespeeld. Hierdoor waren ook Roland en Daniël gisterenmiddag vrij. Zij hadden dus de mogelijkheid hun krachten te sparen, en dat deze zij. Heerlijk in de zon bij het verkoelende water waren zij aan het nagenieten van hun overwinningen. Want ook Daniël had gewonnen van zijn opponent Romain Vial. Vandaag mogen de beide Nederlanders het opnemen tegen elkaar!

 

Junioren meisjes

Gisterochtend was het duel tussen de Gabberts (Marie en Luise, red.). Beide zusjes hebben het al vaak tegen elkaar opgenomen. Uiteindelijk was het Luise die haar zus wist te verslaan. Nicole de Vries speelde in de ochtendronde remise tegen Zuzanna Bosak uit Polen. In de middagronde speelden alle drie de dames remise. Zo werd de partij tussen Nicole en Luise remise, en Marie remiseerde met Karmen Kuusik uit Estland. Momenteel is Nicole de beste Nederlandse met vijf punten uit vijf wedstrijden, daarmee bezet zij de zevende plaats.

 

Junioren jongens

In de ochtendronde was het duel tussen de toekomstig clubgenoten Simon Harmsma en Machiel Weistra. Beide heren maakten er een prachtige strijd van. Simon opende met zijn kenmerkende aanvallende speelstijl, terwijl Machiel de omsingeling zocht, ook het speltype wat hem ligt. Al na dertien zetten stond er een stelling op het bord waar de damliefhebber alleen maar van kan smullen. Na de opening ontstonden wat afwikkelingen waarna de rookwolken zeker nog niet opgetrokken waren. Het leek dat Machiel die beter uit de opening gekomen was, aangezien hij Simon in een lange-vleugelopsluiting gekregen had. Simon verdedigde zich echter goed en de partij resulteerde in remise. Emre Hageman kreeg kansen tegen Rokas Banevicius uit Litouwen, maar de partij eindigde in een remise. In de middagronde wist Emre wel te winnen van de Fransman Pierre Lannoy. Simon speelde remise tegen Rokas Banevicius en Machiel remiseerde tegen Andrii Zakharov. Dat maakt dat het bovenin in deze categorie ontzettend spannend is. Simon heeft de leiding met acht punten, gevolgd door Valentin Golubajev uit Litouwen, met zeven punten. Op de derde en vierde plek zijn de andere twee Nederlanders, Machiel en Emre terug te vinden met zes punten. Vandaag geen Nederlanders tegen elkaar in deze categorie. Simon mag het opnemen tegen de Fransman Pierre Lannoy, Emre tegen Alan Dubois en Machiel mag spelen tegen Rokas Benevicius. Het is en blijft spannend in deze categorie!

    

Toegevoegd op: 04-08-2022 08:38 door Team KNDB

01-08-2022

AL Algemeen
Suhan Cappadocia Hotel&Spa

Cappadocia

Aanvang: 09:00 uur

Marie Gabbert

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl