NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen
NK Junioren Algemeen

Weistra comfortabel aan de leiding

Op de 2e avond ronde zijn alle partijen geeindigd in een beslissing. 
Marie Gabbert probeerde haar aanvallende spel ook tegen Matheo Boxum toe te passen. Deze keer kwam het minder goed uit de verf, want door een onnauwkeurige zet kwam ze al snel in een volle lange vleugel terecht die lang inactief waren. Boxum profiteerde er optimaal van en speelde het positioneel uit. 

De partij tussen Simon Harmsma en Roland Kreeft was lange tijd een gelijkopgaande strijd. Toch kreeg Harmsma tegen het einde van het middenspel licht voordeel en voerde de druk op. Kreeft deed vervolgens een gambiet, die remise bleek te zijn. Onder tijdsdruk zette Kreeft zijn enige basischijf de verkeerde kant op en verloor toch nog.

Machiel Weistra zette zijn zegereeks voort en lijkt onbedreigd zijn titel te kunnen gaan prolongeren. Ditmaal werd Sytze Spijker aan de zegekar gebonden. Spijker speelde moedig, maar kreeg toch het deksel op zijn neus. Nadat hij de aanval pakte, besloot hij naar veld 15 te gaan. Hij kwam daardoor met een star centrum te staan. De poging om naar veld 22 en later veld 17 te gaan met de bedoeling meer bewegingsvrijheid te krijgen, werd door Weistra afgestraft met een combinatie. 

Louise Gabbert boekte haar eerste overwinning op dit NK Junioren tegen Daniel Boxum, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vanuit een gelijkwaardige stand miste Boxum plotseling een goede kans op winst. Deze zag hij echter niet en maakte vervolgens een grove fout waardoor hij zelfs nog verloor.    

De partij tussen Emre Hageman en Tom Rinner leek er lang op dat het in een gelijkspel zou eindigen. Toch wist Rinner door een geniepige wending de winst eruit te slepen.

uitslagen ronde 5
Marie Gabbert Matheo Boxum 0-2 
Sytze Spijker Machiel Weistra 0-2 
Simon Harmsma Roland Kreeft 2-0 
Daniel Boxum Luise Gabbert 0-2 
Tom Rinner Emre Hageman 2-0

Toegevoegd op: 05-05-2022 18:16 door Damclub WvM

02-05-2022

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 10:00 uur

Snelmenu

>> Ronde 2
>> Ronde 1
>> Ronde 3
>> Ronde 4
>> Ronde 6
>> Ronde 5
>> Ronde 7
>> Ronde 8
>> Ronde 9

Machiel Weistra

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
Rondeverslagen
  - Ronde 2
  - Ronde 1
  - Ronde 3
  - Ronde 4
  - Ronde 6
  - Ronde 5
  - Ronde 7
  - Ronde 8
  - Ronde 9
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl