NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)
NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)
NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)

Lisa Scholtens kampioen

Lisa Scholtens stond het hele toernooi aan kop van het klassement. Toch was het tot de laatste dag spannend wie de titel bij de aspiranten mee naar huis zou nemen. Lisa had al vroeg in de partij positioneel voordeel, wat ze omzette in schijfwinst. 

Tanya-Marie kwam via een plakker nog op dam, in tweede instantie althans. Lisa sloeg namelijk drie schijven maar pakte er vervolgens vier van het bord, inclusief de voorste schijf van Tanya-Marie. Lisa had de onrechtmatigheid snel door waarna ze de schijf weer terug op het bord plaatste om vervolgens de reglementaire winstgang uit te voeren. Lisa werd daardoor met 12 punten overtuigend kampioen. Het is haar vierde Nederlandse titel, eerder werd ze al kampioen bij de welpen (2014 en 2015) en bij de pupillen (2017).

Tanya-Marie speelde een uitstekend toernooi met veel interessante partijen. Het leverde haar met 8 punten een vierde plaats op. De strijd om de overgebleven podiumplaatsen ging nog tussen Luise Gabbert en Fleur Kruysmulder. Luise won via een kleine, maar verraderlijke combinatie al vrij snel van Yneke Goerres. 

Vervolgens begon voor haar het lange wachten op de uitslag in de partij tussen Fleur en Marjory Feyt. Bij een gelijkspel zou de tweede plaats immers naar Luise gaan. Echter, na ruim 4,5 uur spelen zette Fleur een 4-om-2 eindspel in winst om, waarna Fleur met 11 punten op de tweede plaats eindigde. Luise werd met 10 punten derde. 

Yneke liet dit toernooi in een aantal partijen na een sterke opzet punten liggen door een minder vervolg. Dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats. Fernande de Graaf won na een dubieuze afwikkeling van Charell Schuller en eindige daarmee op vier punten, evenveel als Marjory. Bij Charell bleef de teller op twee punten staan.

De eindstand bij de junioren was gisteren al bekend. Nicole de Vries deed er nog een schepje bovenop door ook haar laatste partij te winnen en daarmee haar kampioenschap met een 100% score op te luisteren. Marie Gabbert was al zeker van de tweede plaats door haar overwinning van gisteren op Myrthe Kraaijeveld, die daarmee naar de derde plaats werd verwezen.

  

Toegevoegd op: 24-07-2021 18:43 door DV VBI Huissen

19-07-2021

Aspiranten Meisjes


Huissen

Aanvang: 10:00 uur

Yneke Goerres

Met dank aan:

VBI
Damvereniging VBI
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl