NK Junioren (Fysiek)
NK Junioren (Fysiek)
NK Junioren (Fysiek)

Verslag ronde 1 en 2

Dag 1

Daar zitten ze weer, de deelnemers van het NK Junioren 2021. Voor de start van misschien wel het zwaarste toernooi van de afgelopen jaren. Een pittige vijf partijen in drie dagen, ga er maar achter staan! En wat wel niet te denken over de deelnemers; Drie nationale talenten met meerdere titels, de voormalig nummer drie van het afgelopen NK junioren, de bijna winnaar van Heerhugowaard Open en tot slot ook nog de meest creatieve jeugdspeler die in Nederland rondloopt.

Ook niet onbelangrijk is het animatieteam voor de komende dagen, bestaande uit enkele oud NK deelnemers en leden van de organiserende vereniging Witte van Moort. Deze waren op de vroege ochtend al actief om fietsen te halen voor de deelnemers bij de uitstekende sponsor Noppers Aangenaam Fietsen uit Kloosterhaar! Mocht u in de buurt van Westerhaar, is dit echt een aanrader. Op het moment van schrijven is de organisatie ook bezig met het bereiden van de lunch, wat bij Jumbo Veld vandaan komt. Een andere fantastische sponsor, die het weer mogelijk maakt dit toernooi te organiseren!

Maar genoeg over de randzaken, terug naar de partijen! In de partij tussen Simon Harmsma en Tom Rinner verschijnt er al een duistere openingsvariant op het bord, wat garant staat voor veel spanningen. In het middenspel toonde Tom zich het meest behendig aan, en boekte een mooie overwinning na een spectaculaire combinatie!

De clubgenoten Luuk en Jelle spaarden elkaar zeker niet! Jelle ging met iets te veel schijven richting een aanval, en Luuk speelde daar behendig omheen. De kansen voor de enige debutant stegen, en een fout maakte Luuk vervolgens niet meer!

Twee favorieten voor de titel, Emre Hageman en titelverdediger Machiel Weistra, hadden een zeer complex duel, waar ook hoofdcoach Rik Keurentjes de nodige kopzorgen van kreeg. Echte fouten maakten de heren niet, dus de remise was dan ook een terechte uitslag!

Tussen de ochtendronde en avondronde gebeurde een hoop. Zo raakte Luuk en Jelle de weg kwijt, en kwamen nauwelijks op tijd voor de avondronde. Ook het tijdstip van avondeten deed menigeen wenkbrauw fronsen, maar om 18.00 zat iedereen weer netjes achter zijn (dam)bord.

Luuk Terweijden maakte in de avondronde de grote fout door in het flankspel te vroeg met "Bert" (schijf 47) te spelen, en de aanval van Simon Harmsma werd sterker en sterker. Simon speelde dit gewoon erg sterk, en revancheerde zich voor de eerder opgelopen nul.

Ook Machiel Weistra had vanaf de opening aanvallende intenties tegen koploper Tom Rinner. Tom pakte de handschoen op, en een zeer attractieve partij ontstond! Tom leek met zijn zo geroemde creatieve oplossingen nog een eindspel in te komen, maar Weistra had alles onder controle en rondde de partij vakkundig af!

En ook de derde partij werd bepaald door flankspel. Emre Hageman was hier de aanvallende partij. Het kostte tegenstander Jelle van der Eng veel tijd om een goed plan te vinden. En die tijd kwam Jelle later in de partij helaas te kort. Met een verborgen combinatie haalde Emre vernietigend uit!

Toegevoegd op: 23-07-2021 23:01 door Damclub WvM

19-07-2021

Junioren Algemeen
Aanvang: 10:00 uur

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub WvM - Westerhaar  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl