NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)
NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)
NK Asp/Jun Meisjes (Fysiek)

Hoog bezoek

Een dubbele ronde zorgt doorgaans voor extra veel bezoekers. Ook KNDB-voorzitter Frans de Jonge toog naar Huissen. Dat Nicole de Vries in de ochtend een vrije ronde had, kwam goed uit. De overgebleven tijd werd ingevuld met een overleg met de voorzitter over DroomDamsters, de nieuwe vereniging die zich inzet voor het ontwikkelen en promoten van het meisjes- en vrouwendammen in Nederland. Nicole is een van de dragers van dit initiatief.

Het overleg gaf Nicole klaarblijkelijk positieve energie voor de middagronde. Ze speelde de aanval die door Marie Gabbert was ingezet sterk tegen waardoor Marie niet meer aan schijf- en later partijverlies kon ontkomen. Nicole gaat bij de junioren aan kop met de volle vier punten. 

Marie en Myrthe, die ís ochtends een spannend duel met wisselende kansen hadden gespeeld, volgen met beide 1 punt. De junioren spelen de komende dagen nogmaals tegen elkaar, maar dan met verwisselde kleuren.

Hoofdcoach Rik Keurentjes, net teruggekeerd van het WK algemeen in Tallinn, was eveneens van de partij. Hij zag dat koplopers bij de aspiranten Luise Gabbert en Lisa Scholtens de strijd aangingen in een duel van aanval (Luise) tegen omsingeling (Lisa).  De voorpost van Luise leek steeds sterker te worden, maar door een handig offer wist Lisa de aanval te onzenuwen, met remise als uitkomst. 

Fleur Kruysmulder voegde zich bij het groepje 5-punters dankzij een overwinning op Yneke Goerres. Yneke zat lange tijd aan de goede kant van het bord, maar door een geniepige combinatie trok Fleur het voordeel naar zich toe.

Tanya-Marie Cnossen laat dit toernooi zien van alle markten thuis te zijn. In de eerste partij zette ze tegen Fleur een Partie Bonnard in (een van de ingewikkeldste speltypes in het damspel). In de tweede partij ging ze om het centrum van Marjory Feyt heen en in de derde partij speelde ze de centrumaanval van Charell Schuller (die de partijen de eerste drie rondes prima opzet, maar aan het einde telkens toch nog in de problemen kwam) tegen. Dit leverde Tanya-Marie twee remises en een overwinning op, waardoor ze met vier punten eveneens bovenin meedraait. 

Marjory gaat dit toernooi verder waar ze in het NK aspiranten al mee was begonnen: lange partijen spelen. Haar partij tegen Fernande de Graaf in de middagronde leek na een vroege forcing die schijfwinst opleverde snel te worden beslist. Fernande knokte echter goed door en na bijna vijf uur spelen sleepte ze een remise uit het vuur. Zo konden alle spelers en toeschouwers rond acht uur ís avonds richting huis, vakantiehuisje of gastgezin. Toegevoegd op: 22-07-2021 17:14 door DV VBI Huissen

19-07-2021

Aspiranten Meisjes


Huissen

Aanvang: 10:00 uur

Yneke Goerres

Met dank aan:

VBI
Damvereniging VBI
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl