Europese Jeugdcup Online
Europese Jeugdcup Online
Europese Jeugdcup Online

Europese Jeugdcup Online geslaagd

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus werd het reguliere EK Jeugddammen in Estland afgelast. Gelukkig is er een alternatief gekomen. De Europese Dambond (EDC) heeft tussen 1 en 8 augustus 2020 voor het eerst de Europese Jeugdcup online georganiseerd. Dit toernooi vond plaat via het Estste platform vint.ee. Het is al even geleden dat dit toernooi heeft plaatsgevonden. De uitslagenlijsten hebben even op zich laten wachten omdat de organisatie alle partijen op 'fair-play' heeft gecontroleerd. Dit heeft hier en daar wat verschuivingen op de ranglijsten teweeggebracht en zodoende zijn er bij dit toernooi drie Nederlandse medailles gehaald!

Aan dit online-toernooi hebben maar liefst 658 deelnemers uit 14 verschillende Europese landen deelgenomen. Van deze lange deelnemerslijst waren er 60 van Nederlandse komaf. De Europese Jeugdcup was opgedeeld in 20 kleine toernooien. Alle leeftijdsgroepen speelden een Blitz-toernooi en een Rapid-toernooi: een waar damfestijn.

Helaas hebben de Nederlanders bij het Blitz-toernooi geen medailles weten te scoren, maar bij het Rapid was het wel raak: een volledig oranje podium bij de junioren jongens! Alle drie behaalden zij 14 punten, op basis van weerstandspunten zeg het podium er als volgt uit: 1. Berke Yigitturk, 2. Simon Harmsma, 3. Hans Rinner, een prachtige prestatie van deze jongens.

Het was een geslaagd evenement met ontzettend veel deelnemers. Veel dank aan de organisatie, die dit toernooi zeer goed heeft opgezet. Er zijn veel jonge Nederlandse dammers die ervaring hebben kunnen opdoen met het spelen tegen buitenlandse spelers. 

Voor de ranglijsten en detailuitslagen zie:

 Toegevoegd op: 24-08-2020 20:33 door Team KNDB

Justin Koopman

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl