HF NK Pupillen Algemeen
HF NK Pupillen Algemeen
HF NK Pupillen Algemeen

Voorwoord

Beste jongens en meisjes,

Voor de zoveelste keer organiseren we als Hoogeveense Dam Club weer halve finales in alle leeftijdscategorieŽn, dus ook weer voor pupillen. Daarnaast gaan we eveneens de finale welpen en de finale pupillen meisjes organiseren.

Aan de ene kant is het best veel wat er steeds op ons bordje komt, aan de andere kant kunnen wij onze eigen jeugdspelers een thuiswedstrijd bieden. Zolang er zo weinig verenigingen zijn die deze taak op zich willen nemen, doen wij het met veel plezier.

Het zal ook dit jaar weer een hele strijd worden om in de finale pupillen te komen. Veel finalisten van vorig jaar zijn inmiddels doorgestoten naar de aspiranten en bovendien zie je dat het niveau elk jaar omhoog gaat. In ieder geval zal het vooraf geen uitgemaakte zaak zijn wie er naar de finale in den Haag zullen gaan. We hopen dan ook op een spannende strijd.

De jeugddamsport lijkt weer een beetje te groeien dankzij het DamZ- programma. Veel jeugdspelers worden de laatste tijd bij het dammen betrokken dankzij dit programma.

Leuk, belangrijk, maar veel belangrijker dat er veel meer kader komt; mensen die zich intensief bezig houden met het opleiden van de jeugd.

In Hoogeveen hebben we het motto: maak de jeugd sterker, veel sterker, zodat ze op jonge leeftijd zich kunnen meten met de senioren. Op deze manier krijg je de kers op de taart.

Om een voorbeeld te geven van de organiserende damclub: afgelopen jaar werd een lid (Nick Waterink) sportman van het jaar in Hoogeveen en een tiental jongeren werden in het zonnetje gezet dankzij podiumplaatsen op een NK.

Ik hoop dat dit ook in andere plaatsen lukt want succes smaakt naar meer en dit begint met wedstrijden zoals halve finales.

Ik wens iedereen een mooi en sportief toernooi toe.

Gerard Bruins,

Jeugdleider Hoogeveense Dam ClubToegevoegd op: 28-02-2019 22:27 door

09-03-2019

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:00 uur

Mart Slim

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): HDC - Hoogeveen  Brainsport - Eindhoven  Damclub Baarn/Soest - Baarn   - lgt z.s.m.  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl