NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes

Ronde 6

Geen verrassingen in de zesde ronde, maar....

Er waren kansen genoeg voor een verrassing. Myrthe speelde een prima partij tegen Darja. Natuurlijk was er wel sprake van enig nadeel, maar beslissend was dat allerminst. De stand werd dunner en dunner en Darja besloot de trucendoos open te gooien. Myrthe durfde niet achter te lopen vanwege een plakker, maar dat was wel haar beste kans. Nu werd ze opgeloten en Darja speelde het goed uit.

In de strijd om de derde plaats vochten Luise en Suzanne een mooi duel uit. De kansen wisselden een paar keer. In een gelijkwaardige stand beging Suzanne een logische fout, waarna Luise had kunnen toeslaan met een winnende combinatie. Die werd gemist, maar ook nu was de stand nog steeds remise. Een grote fout van Luise maakte snel een einde aan de partij.

Tamar had een goede tegenstander aan Fernande. Ze kwam goed mee in de opening en Tamar besloot het spel te compliceren. Met succes, want een paar zetten later kon ze de stand forceren. Fernande inversteerde veel tijd, maar een goede oplossing was er niet meer. Ze had het materiaalverlies nog kunnen beperken tot 1 schijf, maar het werden er drie. En dat was teveel.

Jasmijn en Marie speelden een rustige partij, waarin veel werd geruild. Misschien waren de ogen iets teveel gericht op ruilen, want na een foutieve ruil van Marie ahd Jasmijn kunnen toeslaan met een damcombiatie (aangegeven door Maarten Linssen op toernooibase). In plaats daarvan ruilde ze zelf ook en eindigde de partij in remise.

Lisa herstelde goed van de twee vorige rondes. Ze was alert toen Maaike een dam open zette. Natuurlijk nam ze dat meteen. De dam werd nog wel een keer gevangen. Maar met vier schijven meer was het afspel een koud kunstje.

Spektakel was er bij Merel en Linsey. De Huissense speelde op een trucje, maar vergat compleet, dat ze nu zelf een schijf kwijt raakte. Toen ze ook nog eens compleet vast leek te staan, leek Merel de punten binnen te hebben. Een verrassende damgever gooide echter roet in het eten. Na al het slagwerk bleek de stand remise te zijn.

Toegevoegd op: 27-04-2017 14:55 door DG Het Noorden

24-04-2017

Aspiranten Meisjes
St. MichaŽlschool
Butjesstraat 8
9712 EW Groningen

Aanvang: 09:00 uur

Myrthe Kraaijeveld

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl