Goed voorbereid de laatste rondes in

Voor woensdag 1 november staat er weer een dubbele ronde op het programma. Een mooie uitdaging voor de deelnemers van TeamNL om het toernooi een goed vervolg te geven.

Vlak voor de start van deze dubbele ronde vertelt Rik Keurentjes dat de sfeer in de groep prima is en dat ook de prestaties goed zijn. Iedere ronde is tot nu toe met een positieve score afgesloten.
Ook deze wedstrijddag begint met een vast teambijeenkomst die door teamchef Heike Verheul geleid wordt. Meestal wordt er even teruggeblikt op de resultaten van de dag ervoor en wordt er een speler in het zonnetje gezet die wat opmerkelijks heeft gedaan. Zo heeft onlangs Jasmina een partij gespeeld van maar liefst vijfeneenhalf uur. De bijeenkomst die ± 10 minuten duurt, wordt iedere keer afgesloten met de yell “elke zet controle”. 
Vervolgens zoeken de spelers de borden op. Hoewel het meeste werk gedaan is, lopen de coaches nog even naar iedere deelnemer voor het laatste contact. “Je ziet ook altijd dat de spelers elkaar opzoeken. Erg leuk is dat junioren, aspiranten, pupillen en welpen door elkaar lopen om elkaar nog even high fives te geven of wat dan ook. Dat laat zien dat Nederland echt een prachtig team is”, voegde Rik toe. 
“Superbelangrijk is de energiehuishouding. We hebben onze vaste fruitrondes, we letten erop dat iedereen voldoende drinkt, ook dat tussen de twee rondes iedereen goed eet. Morgenochtend is er direct ook weer een ronde, je hebt zo weinig rust in deze fase, vandaar dat dit allemaal belangrijk is”.    
Ruim voor het toernooi heeft ieder deelnemer een doelenformulier ingevuld met vooral inhoudelijk de dingen die zij willen bereiken. “Dat kan een ingewikkelde tijdsverdelingdoel zijn bij de junioren of aspiranten tot een wat eenvoudiger doel bij de welpen om een lange partij te dammen en om de tijd rustig te gebruiken” aldus Rik. “Nu het einde van het toernooi in zicht is, is een belangrijke taak voor de vijf coaches om te voorkomen dat de jeugddammers met hun hoofd bij het resultaat gaan zitten. De focus moet bij de uitvoering van de doelen blijven”. 
   

Toegevoegd op: 01-11-2023 13:49 door Team KNDB

27-10-2023

AL Algemeen
Hotel Dobosz
Wroblewskiego 1
Police

Aanvang: 11:00 uur

Roland Kreeft

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl