Tijd voor een tussenbalans

Vier van de negen rondes zijn gespeeld. Het toernooi is bijna halverwege. Een mooi moment om te vragen hoe het toernooi verloopt en hoe TeamNL ervoor staat. 

Na afloop van de vierde ronde maken we met Rik Keurentjes, één van de vier coaches, de balans op. Vanuit een heel mooi Holland House, in de lobby van de speelzalen, spreekt Rik positief over het toernooi. “We zitten in een goed hotel met goede airco in de drie speelzalen. Het eten is prima, drie keer per dag staat er een mooi buffet voor ons klaar.”

“TeamNL draait uitstekend” vervolgt Rik zijn gesprek. “We hebben in meerdere categorieën verschillende spelers die het heel goed doen.” 

Welpen en pupillen

“De vier welpen hebben een prachtige ervaring. Zij maken nu echt mee wat het is om op een Europees kampioenschap te spelen. Hetzelfde geldt voor Indy, die als enig pupillen meisje uit Nederland voor het eerst proeft aan dit niveau.” 

“Bij de pupillen jongens hebben wij met Alex, Alexei en Siebe drie spelers die allemaal voor de top van het klassement kunnen gaan. Siebe heeft vandaag gewonnen en dat is heel positief. Alexei had Matvey Koliesnikov (Oekraïne) uitstekend in de touwen maar miste de beslissende zet. Alex won zijn partij wel. Met hem gaat het gewoon heel mooi.”

Aspiranten

“Bij de aspiranten meisjes was hét duel van vandaag natuurlijk de partij tussen Yulia en Sasha. Zij speelden na een heleboel verwikkelingen remise tegen elkaar. Fleur, die in achtervolging op Kateryna Musiienko (Oekraïne) is, speelde tegen de koploopster een degelijke partij”.

“Bij de aspiranten jongens is Matheo ontketend! Hij heeft nog alles gewonnen! Sytze speelt over het algemeen uitstekend. Vandaag miste hij op het einde in een heel goede partij tegen Augustas Gainovskis (Litouwen) helaas de winnende voortzetting. Bart Jan maakt zijn debuut op het EK, wat natuurlijk spannend is.” 

Junioren

“Bij de junioren meisjes rondde Luise vandaag een mooie hekstellingspartij met winst af. Marie was wat minder tevreden over haar partij, maar ze heeft een goede stijl en laat duidelijk zien dat ze continu in de top van het klassement meedraait”. 

“Het gaat natuurlijk helemaal mooi bij de junioren jongens. Er zijn twee koplopers op dit moment, beiden Nederlanders. Roland en Emre zijn twee punten los van de achtervolgers. Morgen spelen de jongens tegen elkaar. Wouter vocht vandaag goed terug na zijn nederlaag van gisteren tegen Emre. Vandaag won hij van Michal Vitek (Tsjechië). Simon, die vorig jaar de grootverdiener was op de EJK een WJK stuitte vandaag op Vsevolods Mitrevics (Letland) die niet van wijken wilde.  Met deze vier jongens zitten wij ook prachtig in het klassement.”

    

Toegevoegd op: 03-08-2023 17:28 door Team KNDB

01-08-2023

AL Algemeen
Hotel Dzingel
Männiku tee 89-1
11213 Tallinn

Aanvang: 09:00 uur

Sytze Spijker

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl