Fleur Kruysmulder Nederlands Kampioen junioren meisjes

Luise Gabbert mist gouden titelkans

Luise Gabbert was dicht heel dicht bij het Nederlands damkampioenschap voor junioren meisjes. De zeventienjarige Bennekomse gymnasiaste was na zeven loodzware ronden in vier dagen gelijk geŽindigd met Fleur Kruysmulder waarna een barrage over de titel moest beslissen. Na een enorme bok van haar opponente zat Luise Gabbert op rozen zeker toen de tweede partij in een bloedloze remise leek te eindigen. Nu kreeg de Huissense hope echter de zege nog in de schoot geworpen waarna in de derde partij de koek bij de WSDV-speelster wel op was en zij derhalve het kampioenschap niet in eigen huis kon houden. Want het NK werd verspeeld in De Doorbraak, het clublokaal van de Wageningse topclub.

Fleur Kruysmulder is een 'knokkertje' die niet van opgeven wil weten. Die wilskracht heeft haar dit NK de titel gebracht. Zij ontving behalve een beker ook van Wouter van Beek een boek over diens schoonvader grootmeester Jan Bom.

Hoogeveense Lisa Scholtens werd op ťťn punt derde en zal de onnodige kloknederlaag tegen Luise Gabbert danig hebben betreurd. Kampense Yulia Bintsarovska eindigde gelijk met Scholtens maar was minder productief.

Wisselvallig

De overige vijf speelsters waren allen van WSDV. Zij vormden de achterhoede met Sasha Chumachenko als nummer vijf, Marie Gabbert als nummer zes, Marjory Feyt als nummer zeven en Marlijn Moene als nummer acht. Zij speelden een wisselvallig NK maar hadden wel een belangrijke rol bij de verdeling van de prijzen.

Een speciale vermelding verdient de pas 14-jarige Marlijn Moene, de speelster met verreweg de de laagste rating. Zij scoorde in dit sterke gezelschap drie punten en maakte het de toppers soms meer dan lastig.

De echte junoren Luise en Marie Gabbert en Lisa Scholtens hebben zich gekwalificeerd voor het EK en  WK jeugd. Lindsey van Leeuwen ontving uit handen van KNDB-voorzitter Frans de Jonge het arbitersdiploma.

Toegevoegd op: 22-05-2023 08:38 door WSDV

18-05-2023

Junioren Meisjes


Wageningen

Aanvang: 11:00 uur

Lisa Scholtens

Organisatie:

 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl