Alexei meldt zich aan kop


Na een spannende ronde heeft Alexei zich mede aan kop genesteld. Fleur, Matheo en Sytze handhaafden zich ook aan kop van het klassement.

Yulia en Alexei speelden de Tsjegolev opening. Daarin ging Alexei lange tijd licht aan de leiding. Met opsluitingen aan beide kanten en een actieve randschijf was het complexe stand. De controle in het centrum gaf uiteindelijk de doorslag en met een verrassende meerslagcombinatie besliste Alexei het duel.

Fleur en Matheo speelden ook een theoretische opening. De eerste 20 zetten was allemaal nog volgens de boekjes. De zwarte stand van Matheo was wat makkelijker speelbaar dan de witte. Lange tijd ging Matheo licht aan de leiding, maar Fleur speelde zich knap onder de druk uit. Ook in het eindspel liet ze zich niet meer verrassen.

Siebe probeerde met "De vuist" Daniel onder druk te zetten. Die vuist kwam niet goed uit de verf en werd later een zwakte. Met een lokzet probeerde hij de problemen op te lossen. Daniel was alert en wachtte even en won later wel een schijf. Siebe kreeg met een schijf minder nog kansen op remise, maar ging even later definitief in de fout. Daniel was blij met zijn eerste overwinning.

Wie ook blij was met zijn eerste overwinning, was Janick. Hij verschalkte Bart Jan. Lange tijd ging het gelijk op. Het spel speelde zich af op de flanken. Toen Bart Jan onnauwkeurig was, brak Janick door op de lange vleugel en het spel was snel beslist. Coach Esther legde na afloop uit, dat de witte schijf op 36 en het ontbreken van zo'n schijf op 15 alle kansen aan zwart geeft. Iets met "Ice or break" van Gantwarg of zoiets (beter opletten, de volgende keer). Je kunt namelijk die witte schijf op 36 als springplank (ruilen) gebruiken, terwijl wit die mogelijkheid niet heeft.

Sytze kreeg zijn favoriete Rozenburg opening op het bord. Hij speelde daar iets te snel 50-45. Wederom gaf Esther na afloop aan, hoe het wel moest. De Rozenburg aanval werd een flankaanval, maar Alex is een ster in het verdedingen van dit soort stellingen. Wat Sytze ook probeerde, Alex gaf geen krimp.

Nog 4 ronden te gaan en het beloofd nu al een spannend slot te worden. De kans op barrages is groot, maar dat is alleen maar leuk!

Toegevoegd op: 27-04-2023 10:03 door DG Het Noorden

24-04-2023

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
J. van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 11:00 uur

Matheo Boxum

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl