Verslag HF Pupillen Wageningen

De eerste finalisten voor het NK pupillen zijn bekend. In Wageningen werden alle 7 ronden op 1 dag gespeeld.

Soms lopen dingen anders, dan je ze vooraf had bedacht. Anders dan in Hoogblokland, verliep in Wageningen de eerste ronde supersnel. Ook niet verwonderlijk, want voor sommige spelers was dit hun eerste echte toernooi. En dan maakt het niet uit of je 30 minuten bedenktijd hebt of 5 minuten. De inschatting was, dat de kans op een echt lange partij niet zo groot was.

Na overleg met de jeugdcommissie en Alex Mathijsen werd besloten om alle zeven ronden op 1 dag te spelen. Dit werd netjes met de ouders overlegd en die waren er wel blij mee. Sommige deelnemers moesten twee uur reizen en als je dan relatief korte partijen speelt, is dat best veel gevraagd.

Zal je net zien, dat je nu wel lange partijen krijgt! Nou, dat gebeurde ook. De partij tussen Cas en Siebe nam aardig wat tijd in beslag. Niet verwonderlijk, als je al eens een NK hebt gespeeld! 

Uiteindelijk maakte het voor de plaatsing niet zoveel uit. Ervaren spelers kwamen vanzelf bovendrijven. Siebe Kortleven won alle partijen en werd afgetekend eerste. Ook Cas Schaapveld had geen probleem om zich te plaatsen. Anar Dalaj, Jozef Zhang, Fiene Martens en Jesiah Partapsing kenden ook weinig problemen. Voor Alexander Glogowski was het nog even spannend, maar hij lootte de dummy en daarmee was plaatsing al een feit. Voor het laatste ticket waren er vier spelers met zes punten. Op basis van weerstand was Timo van den Boer de gelukkige.

Ondanks, dat bij de prijsuitreiking er nog geen prijzen waren, kunnen spelers en ouders terugkijken op een leuk toernooi!

Toegevoegd op: 05-03-2023 16:24 door locatiebeheerder Wageningen

04-03-2023

Pupillen Algemeen


Hoogblokland en Wageneningen

Aanvang: 11:45 uur

Anar Dalaj

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -    - Hoogblokland   - Wageningen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl