Verslag HF Junioren

Na de eerste dag van de HF Junioren staan Wouter Sosef en Daniel Boxum er riant voor. Zij wonnen al hun partijen en zijn vrijwel zeker geplaatst voor de finale.

Echt gemakkelijk ging het natuurlijk niet. Wouter had het vooral erg lastig tegen Nick Bolks. Nick leek met een mooie actie rechtstreeks op remise af te stevenen. Daar ging hij zelf ook van uit. Natuurlijk is het vijf om vijf eindspel gewoon remise, maar Wouter ging er nog wel even voor zitten. Hij bleek beter om te kunnen met de beperkte bedenktijd en won het eindspel nog. Dat was een belangrijke overwinning. In de andere drie partijen bleek Wouter ook vooral handiger dan zijn tegenstanders. De mooie eindspelwinst tegen Sander was overigens erg knap.


Daniel leek het daarentegen een stuk gemakkelijker te hebben. Hij kwam niet echt in de problemen en als er een kansje opdook, verzilverde hij dat knap. Hij was combinatief en tactisch sterk, ook in complexe standen.

Achter deze twee kanonnen is het nog lang geen uitgemaakte zaak. Marie en Renco staan op vier punten, gevolgd door Sander en Luise met drie punten. En Nick is met twee punten nog helemaal niet kansloos. Porter staat nog steeds op 0 punten, maar hij gebruikt het toernooi als oefening voor de HF Aspiranten. 

Over twee weken volgt de ontknoping!

Toegevoegd op: 05-03-2023 16:08 door WSDV

04-03-2023

Junioren Algemeen
Aanvang: 11:45 uur

Wouter Sosef

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   WSDV - Wageningen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl