Tanya-Marie Cnossen Nederlands kampioen

Lisa Scholtens scoort knap 67,5% tegen 20 tegenstanders

In een zinderende finale is het Tanya-Marie Cnossen gelukt om Nederlands kampioen te worden bij de aspiranten meisjes. In de laatste ronde hadden ook Fleur Kruysmulder (stond in de voorlaatste ronde 1e) en Elise Schouten titelkansen. Zowel Fleur verloor in haar onderlinge wedstrijd tegen Tanya-Marie en ook Elise verzuimde haar winstkansen tegen Marjory Feyt. Het podium zag er dan zo uit:

1. Tanya Marie Cnossen 6 punten

2. Fleur Kruysmulder (na onderlinge resultaat tegen Marjory Feyt) 5 punten

3. Marjory Feyt 5 punten

4. Elise Schouten 4 punten

5. Rosanne Steenblik 0 punten

De wedstrijd tussen Tanya-Marie en Fleur ging hele lange tijd gelijk op. Beide speelsters hielden elkaar mooi in toom. Er zat veel spanning op deze wedstrijd. Alleen een blunder kon deze partij tot een beslissing brengen en dat gebeurde jammerlijk voor Fleur. Even was de concentratie weg. Ze controleerde een ruil niet goed genoeg en trapte in een fatale dreiging. Fleur zag haar titel in rook opgaan.

Voor Tanya-Marie was het nog spannend, want wist Elise de wedstrijd te winnen dan moest er een barrage komen voor de titel. Elise ging voortvarend te werk tegen Marjory en kreeg een krachtige aanval met een sterk centrum. Via een venijnig offertje wist ze de stand van Marjory uit balans te brengen en dit resulteerde in groot voordeel.  In het middenspel stond Elise positioneel gewonnen, maar de tijdnood werd haar teveel. Ze offerde alweer een schijf, maar dat ging helemaal mis. Marjory was veel scherper op het eind en versloeg Elise met een eindspeltruc.

Kloksimultaan Lisa Scholtens

Vandaag werd er ook een kloksimultaan gegeven door Lisa Scholtens tegen een twintigtal dammers. Een gemixt gezelschap van jong en oud, beginners en ervaren dammers. Lisa had nog nooit een kloksimultaan gespeeld, dus alles was nieuw van haar. Ze had zware tegenstand van diverse dammers uit Hoogeveen en de regio. Zowel de simultaangevers als de spelers hadden 2 uur de tijd voor de eerste 50 zetten. In een rap tempo ging Lisa de borden bij langs. Na 4,5 uur rondjes lopen door de speelzaal eindigde de kloksimultaan in een prachtige score van 67,5%. Lisa won 10 wedstrijden, 7 partijen werden remise en ze verloor 3 partijen tegen Henk Kalk, Floris Tol en Renco Oostindjer. Lisa was na afloop erg tevreden en vond het erg leuk om te doen.  

    

Datum: 7 mei 2022

Toegevoegd op: 07-05-2022 17:47 door Damclub Hoogeveen

02-05-2022

Aspiranten Meisjes


Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Tanya-Marie Cnossen

Met dank aan:

HDC Hoogeveen
DroomDamsters
Gemeente Hoogeveen
SWC Krakeel
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl